Af Sebastian Kirk - 25/04-18 07:08

Her er de fire scenarier: Peter Madsens skæbne afgøres i dagHer er de fire scenarier: Peter Madsens skæbne afgøres i dag

Efter to en halv måned i retten falder der i eftermiddag dom i sagen om Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall.

storybild

I dag får Peter Madsen sin dom ved Københavns Byret. Her står han tiltalt for at myrde og seksuelt mishandle journalisten Kim Wall. (Billede: Ida Marie Odgaard)

I eftermiddag holder det meste af Danmark og store dele af udlandet formentlig vejret, når der falder dom i en af danmarkshistoriens mest opsigtsvækkende retssager.

Her skal man i Københavns Byret tage stilling til, om Peter Madsen slog den svenske journalist Kim Wall ihjel eller ej.

Der er gået knap otte en halv måned, siden Kim Wall sejlede ud med 'Raket-Madsen' i hans hjemmebyggede ubåd for at skrive en reportage. Hun vendte aldrig tilbage, og siden har politiet fundet hendes lig parteret i seks dele i og omkring Køge Bugt.

Peter Madsen har undervejs afgivet flere forskellige forklaringer. Først havde han sat Kim Wall af i live, så døde hun af at få en tung luge i hovedet, og senest har han fastholdt, at hun døde af kulilteforgiftning efter et teknisk uheld om bord på ubåden.

I retten har anklagemyndigheden imidlertid argumenteret for, at Peter Madsen havde planlagt at sexmyrde Kim Wall. På hans computere har man blandt andet fundet videoer, hvor kvinder mishandles og får skåret halsen over, og i en mentalerklæring beskrives han som 'pervers og seksuelt afvigende'.

Der ventes at falde dom i sagen omkring klokken 13.00. Du kan følge med i livedækningen minut for minut på BT.dk.

KÖPENHAMN 2018-04-23 Åklagare Jakob Buch-Jepsen anländer till Köpenhamns byret då rättegången mot den mordmisstänkte Peter Madsen fortsatte på måndagen. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090. (Foto: 50090 Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix) (Billede: 50090 Johan Nilsson/TT)

De fire scenarier

Peter Madsen er tiltalt for drab, seksuelt misbrug og usømmelig omgang med lig. Sidstnævnte har han erkendt sig skyldig i, mens han nægter sig skyldig i de to langt grovere anklager. Her er de fire mulige domme:

  • 1. Løsladelse
Retten finder, at der ikke er tilstrækkelige beviser for, at Peter Madsen har dræbt Kim Wall eller misbrugt hende seksuelt. Han idømmes seks måneders fængsel for usømmelig omgang med lig, hvilket han allerede har afsonet, og går fri.

  • 2. Tidsbegrænset fængselsstraf
Peter Madsen kendes skyldig i at have slået Kim Wall ihjel og idømmes formentlig 12-16 års fængsel.

  • 3. Fængsel på livstid
Anklageren kræver, at Peter Madsen idømmes fængsel på livstid. I så fald kan en eventuel prøveløsladelse tidligst komme på tale om 12 år.

  • 4. Forvaring på ubestemt tid
Hvis retten finder, at Peter Madsen egentlig står til en tidsbegrænset fængselsstraf, ønsker anklageren i stedet, at han skal idømmes forvaring på ubestemt tid. I så fald skal Kriminalforsorgen tage stilling til sagen igen om tre år og derefter årligt.

Sandsynligvis vil en af parterne anke dommen. I så fald er sagen ikke slut endnu.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Premier League-stjerne jublede over...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx