Af - 20/06-17 22:31

Det kan du gøre, hvis du ser en hund sidde i en overophedet bilDet kan du gøre, hvis du ser en hund sidde i en overophedet bil

I sommervarmen kan en bil forvandle sig til en dødsfælde for firbenede venner. Derfor advarer politiet mod at efterlade kæledyr i bilen og fortæller, hvad man som forbipasserende kan gøre, hvis man spotter en hund i nød.

storybild

'Pas på din kammerat i sommervarmen.' Sådan skriver politiet i et opslag på deres Facebookside. For selvom sommeren har sneget sig ind over landet, og mange sikkert har sukket efter solen og varmen, så kan det ende galt. For efterlader man sin hund i en parkeret bil, mens man lige ordner et ærinde, så risikerer menneskets bedste ven at dø af hede.

Politi måtte komme hund til undsætning i varm bil: Ejer var smuttet i biografen
Politi måtte komme hund til undsætning i varm bil: Ejer var smuttet i biografen

Bilerne forvandler sig nemlig hurtigt til små saunafælder. En udendørs temperatur på blot 20 grader giver faktisk en temperatur på 80-90 grader inde i bilen.

Opslaget kommer, fordi politiet hvert år får henvendelser fra bekymrede borgere, som har set hunde lide i overophedede biler. Og selvom det kan virke fristende at slå ruden ind, brække døren op eller på anden måde tvinge sig adgang til bilen for at hjælpe hunden, så skal man være opmærksom på en række ting, skriver politiet.

'Hvis du ser en hund i nød i en varm bil, skal du først forsøge at finde ejeren. Hvis det ikke lykkes, så ring til os. Hvis du mener, at hunden er i livsfare, må du slå ruden ind. Det skal dog efterfølgende kunne bevises, at du handlede i nødret, og at hunden var i en livstruende situation,' skriver politiet. Kan du ikke bevise, at hunden rent faktisk var i en livstruende situation, risikerer du en bøde.

TV: Her redder heltemodig betjent tørstig hund fra druknedøden
TV: Her redder heltemodig betjent tørstig hund fra druknedøden

Omvendt risikerer man som ejer også en bøde for at overtræde dyreværnsloven, hvis ens hund dør som følge af at have siddet i en overophedet bil. Men der er en række ting, som man som hundeejer kan gøre for i første omgang at forhindre, at farlige situationer opstår.

Hvis du er nødt til at efterlade din hund i bilen, så sæt aircondition på, eller rul vinduerne ned, så der er gennemtræk i bilen.

Parker bilen i skygge, men bliv ikke væk for længe, for solen flytter sig.

Stil vand frem til din hund, og sørg for, at den får rigeligt med vand.

Ser du en hund i en overophedet bil og kan ikke få fat på ejeren, så kontakt politiet på telefon 114 eller ring 112, hvis hunden er i livsfare.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx