Af - 19/01-16 08:53

Huslejen er steget markant i København: Aarhus kan slet ikke følge medHuslejen er steget markant i København: Aarhus kan slet ikke følge med

Men det i gennemsnit blev noget dyrere at være lejer i København i 2015, så ser det helt anderledes ud i den jyske hovedstad.

storybild

(Billede: Polfoto/Holm Magnus/Arkiv)

Når det kommer til huslejepriser, så kan Aarhus ikke længere følge med København, og det er en god nyhed for de mange lejere i 'Smilets by'.

Mens den gennemsnitlige huslejepris ifølge Boligportal.dk's tal steg med hele 16,8 procent i København i 2015, så var der stort set ingen stigning i den jyske hovedstad. Her ligger tallet nemlig kun på 0,4 procent, skriver Jyllands-Posten.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Ifølge Henrik Løvig, der er administrerende direktør ved boligportal.dk, er der stadig potentiale til højere priser i København, mens Aarhus efterhånden har nået sit maksimum.

- Der er en smertegrænse for, hvor højt huslejepriserne kan presses op i en studieby som Aarhus, og den grænse ser man ud til at have nået nu. Der har været et behov for opbremsning i byen, siger han og fortæller det modsatte om København.

- I forhold til Aarhus er der langt flere i København, som har en høj indkomst. Københavns lejemarked er noget for sig selv i dansk sammenhæng, og det kan ikke sammenlignes med nogen anden by i landet, siger han til Jyllands-Posten.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det bliver også sværere og sværere at sammenligne København og Aarhus på det her område - i hvert fald hvis man kigger på Boligportal.dk's tal, der viser en stadig større forskel mellem de to.

En lejlighed var i gennemsnit 1.532 kroner dyrere om måneden i København end i Aarhus tilbage i 2010. Det tal steg i 2015 til 2.784 kroner - altså næsten det dobbelte.

Den største forskel i 2015 finder man på fire-værelses lejligheder, hvor prisen i Aarhus i gennemsnit var 12.372 kroner om måneden, hvilket nærmest er småpenge i sammenligning med de 18.078 kroner, som sådan en kostede i København.

19-årige Stefanie har ingen forsikring - det samme gælder hver fjerde studerende
19-årige Stefanie har ingen forsikring - det samme gælder hver fjerde studerende

At priserne i Aarhus ikke længere stiger bliver desuden bekræftet af Lejebolig.dk, der har oplevet den samme tendens. Ifølge Boligportal.dk's administrerende direktør, Henrik Løvig, vil det sandsynligvis også se sådan ud i 2016.

- Der kommer ikke til at ske en eksplosion i byens huslejepriser, som generelt har fundet sit rette niveau, vil jeg vurdere. Der er et behov for nye boliger i Aarhus, men det behov bliver imødekommet, og derfor bliver lejemarkedet ikke presset yderligere op, siger han.

Mens København tog sig af den store stigning og Aarhus den lille, så lå Odense og Aalborg lige midt imellem. Her steg huslejepriserne henholdsvis 4 og 7,4 procent i gennemsnit.

SF vil skaffe lavere husleje til byens unge
SF vil skaffe lavere husleje til byens ungeLÆS OGSÅ: Kæmpemesse viser vejen for Aarhus' ungdom

LÆS OGSÅ: Kommune har brugt mindst 145 millioner kroner på at håndtere flygtninge

LÆS OGSÅ: Isen er fortsat usikker - så mange centimeter mangler

LÆS OGSÅ: SE KORTET: Her er de bedste kælkebakker

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx