Af Fie West Madsen - 04/08-17 15:48

Kongehusekspert om prins Henriks beslutning: 'Hvis han er så utilfreds, bør han frasige sig apanage'Kongehusekspert om prins Henriks beslutning: 'Hvis han er så utilfreds, bør han frasige sig apanage'

Når prins Henrik ikke ønsker at blive begravet ved siden af sin hustru dronning Margrethe, bør han frasige sig sin titel og den økonomiske sum, han får udbetalt i apanage.

storybild

Prins Henrik vil ikke begraves ved siden af dronning Margrethe, som det ellers var planlagt. (Billede: Keld Navntoft)

Det mener forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen.

»Hvis han er så utilfreds med det hele, vil det rigtige være, at han sagde til Statsministeret, at han træder tilbage fra sin funktion som prins og frasiger sig sin apanage. Når han melder sig ud på den her måde, burde han gøre det,« siger Søren Jakobsen og sammenlinger med grevinde Alexandra, der for nylig meddelte, at hun frasiger sig sin apanage, når hendes børn er voksne.

Torsdag bekræftede kongehusets kommunikationschef Lene Balleby i et interview med BT, at prins Henrik ikke ønsker at blive begravet ved siden af Dronningen i regentparrets planlagte fælles gravsted i Roskilde Domkirke, fordi prinsen er utilfreds med, at han aldrig er blevet sidestillet med dronningen Margrethe med titel af majestæt og kongegemal.

Med den beslutning ydmyger prins Henrik ikke bare Dronningen, han udviser også en enorm egoisme, mener Søren Jakobsen, der kalder beslutningen 'et stort egotrip'. Derfor mener han også, at prinsgemalen burde tage det fulde skridt og trække sig fra sin titel, når han ikke vil leve op til de forpligtelser og traditioner, der følger med.

»Hvis han ville demonstrere noget, så kunne han sige: Jeg trækker mig helt tilbage, og som konsekvens frasiger jeg mig min ydelse fra den danske stat,« siger Søren Jakobsen, som understreger, at prins Henrik, lige siden han giftede sig med Dronningen, har vidst, hvad han gik ind til - også at han 'kun' ville få titel af prins.

»Man skal ikke glemme, at han er tillagt den ydelse, fordi man ikke politisk ville ydmyge prinsen, så han fik sin egen ydelse, selvom det ikke lå i kortene. Men det fik han, så han ikke skulle bede sin kone om lommepenge. Det har kørt upåklageligt siden, så den forskelsbehandling er kun i hans hoved,« lyder det fra kongehuseksperten, der i øvrigt mener, at prinsgemalen ville gøre kongehuset en tjeneste ved at trække sig fra sin post.

»Det er ikke til at forstå - og slet ikke tidspunktet. Man ville have accepteret, at han havde trukket sig tilbage, dengang Dronning holdt nytårstale. Det kunne han have gjort uden at skade kongehuset som institution, for det gør han nu gang på gang ved ikke at deltage i arrangementer, så han ville faktisk gøre familien en tjeneste ved at trække sig,« siger Søren Jakobsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx