Af - 07/03-14 07:09

Forældre fusker sig til børnehave-pladser for millionerForældre fusker sig til børnehave-pladser for millioner

I enkelte sager har forældre snydt sig til institutionspladser for mere end 200.000 kr.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Næsten 3.000 familier i Danmarks to største byer fik sidste år passet deres børn i kommunale institutioner for midler, som forældrene ikke var berettiget til.

De mange familier havde via ordningen om økonomisk friplads fået tilskud fra enten Københavns eller Aarhus Kommune til at få passet deres børn i kommunen, men de bliver nu mødt med et krav om at betale ydelserne tilbage.

Metroxpress har søgt aktindsigt i de to kommuner, og i Københavns Kommune fik 2.669 familier i 2013 ydet en friplads til enten dags – fritids eller klubtilbud, selv om de ikke havde ret til det, og de skal nu sammenlagt tilbagebetale 20,3 mio.kr.

Børne – og Ungdomsforvaltningen i København kan ikke dokumentere, om der er tale om bevidst snyd, men kommunens børne – og ungdomsborgmester Pia Allerslev tror ikke, at alle har rent mel i posen.

- Der ser voldsomt ud, synes jeg, og det er et meget stort tal. Det indikerer, at det ikke er en forglemmelse, og vi skal have fanget de penge ind igen, så de kan gå til de familier, som har behov for dem, siger borgmesteren.

I Aarhus Kommune så man sidste år en stigning i snyd med økonomisk friplads på ca. 25 pct. i forhold til 2012, og sammenlagt afsluttede kommunen i 2013 326 sager om snyd med børnefamilieydelser - primært sager, om økonomisk friplads.

- Det er en overrepræsentation af folk, som bor i lejebolig og som har en lav indkomst. Og det er typisk sager, hvor folk, siger de er enlige, hvorefter det viser sig at være forkert, fortæller Finn Bruun Ravnsbæk, der er chef for Backoffice, Borgerserice, som er en kontrolenhed i kommunen.

- Der i dag et incitament til at snyde, fordi man får et betydeligt beløb, siger han.

LÆS OGSÅ: Denne type svindel er helt ok ifølge danske unge

LÆS OGSÅ: 7 dømt: Svindlede med barselspenge

LÆS OGSÅ: Her er Danmarkshistoriens vildeste svindlere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx