22/10-14 14:20

Asyltallet stiger igen: 3000 søgte i septemberAsyltallet stiger igen: 3000 søgte i september

Ifølge justitsminister Mette Frederiksen går antallet af asylansøgere igen op. I sidste måned søgte 3000 asyl.

storybild

(Billede: Polfoto)

Antallet af asylansøgere, som kommer til Danmark for at finde ly for konflikter og forfølgelse, stiger nu igen.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) siger i Folketingets spørgetid, at asyltallet for september bliver på cirka 3000 asylansøgere. Det er en stigning i forhold til august, hvor tallet var 2287.

- Tallet for september måned, hvad angår asylansøgere, er cirka 3000 personer, så der er en stigning fra august til september, siger Mette Frederiksen (S).

Venstre sætter nu spørgsmålstegn ved, om regeringen på den baggrund igen vil opjustere skønnet over, hvor mange der vil søge asyl i Danmark i år.

Regeringen forventede først, at tallet for hele året ville være 7500. Det blev opjusteret til 10.000 og senest til 20.000. Det er især flygtninge fra borgerkrigen i Syrien, som får antallet af asylansøgere til at stige.

Avis: Regering fejlinformerede om Syrien-flygtninge
Avis: Regering fejlinformerede om Syrien-flygtninge

Mette Frederiksen kan ikke umiddelbart svare på, om det betyder, at det forventede antal asylansøgere i Danmark i 2014 skal opjusteres fra 20.000. Justitsministeren lover dog at undersøge det.

- Jeg vil meget, meget gerne på baggrund af de seneste tal for september oversende til Folketinget, om det forventes at have nogen indflydelse på den samlede prognose for 2014. Det er både et konkret, fuldstændig relevant og aktuelt spørgsmål at stille, siger Mette Frederiksen.

Til sammenligning søgte 7557 personer sidste år asyl i Danmark. Dermed styrer Danmark i år mod et ekstraordinært stort antal asylansøgere, som skal indkvarteres og senere have hjælp til at få boliger og institutionspladser i kommunerne, hvis de får ophold i Danmark.

Thorning til asylkritik: Der er stadig tale om stramning
Thorning til asylkritik: Der er stadig tale om stramning

Det stigende antal asylansøgere har fået regeringen til at foreslå stramninger i adgangen til opholdstilladelser og familiesammenføring for personer, som ikke er individuelt forfulgt, men i stedet er flygtet fra en borgerkrig.

Det forslag ventes at ramme cirka en tredjedel af de asylansøgere, som kommer til Danmark fra Syrien.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx