Af - 07/03-14 16:42; Opdateret: 07/03-14 18:20

Udlandet raser IGEN over Prins HenrikUdlandet raser IGEN over Prins Henrik

Danske politikere bliver oversvømmet med mails om Prins Henrik, der helt tilbage i 2006 fortalte, at han spiser hund.

storybild

Prins Henrik med sin ruhårede gravhund Vega, på kongejagt på Klosterheden nær Lemvig, d. 23. oktober 2006. Under en gåtur med prins Henrik stak gravhunden Vega af, og blev senere fundet død efter en påkørsel. (Billede: Polfoto/Jesper Nørgaard Sørensen/arkiv)

Det forårsager chok og rædsel i udlandet, at Danmarks Prins Henrik har hund som sin livret. Det skriver TV2's politiske journalist Sophie Bremer på Twitter:


Samme budskab gentages angiveligt i en regulær mailstorm til danske folketingsmedlemmer det seneste døgn. Flere folketingspolitikere ironiserer på Twitter over de mange mails:Man kan godt undre sig over, hvorfor mailstormen netop nu er begyndt at tikke ind i politikernes indbakker. Prins Henrik fortalte nemlig helt tilbage i 2006 i et interview med magasinet Ud & Se, at han har spist hundekød.

Dronningen og Prinsgemalen udstiller sammen
Dronningen og Prinsgemalen udstiller sammen

- Det generer mig ikke spor at spise hundekød. De hunde, man spiser, er som regel opdrættet til det, ligesom man gør det med kyllinger i Danmark. Det er ikke hunde, der har levet i familiens skød, og som bare lige pludselig bliver ædt, sagde han dengang.

I interviewet afslørede han også, at hund i hans mund smager 'som en meget tør sødmælkskalv'.

'Prins Henrik er Danmarks sjoveste mand'
'Prins Henrik er Danmarks sjoveste mand'

Prinsgemalen er normalt kendt for at have et særdeles godt forhold til sine gravhunde.

Mx.dk ville gerne have spurgt kongehuset, om Prins Henrik og for den sags skyld de øvrige kongelige jævnligt spiser hund, eller om det var et engangsforetagende, men Kongehusets kommunikationsafdeling besvarede fredag ikke vores henvendelse.

LÆS OGSÅ: Prins Henriks hund kørt ned

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx