Af - 04/07-14 12:32; Opdateret: 04/07-14 13:29

Opråb fra Grand Prix-vinder: Mænd kan godt smile uden at være pædofileOpråb fra Grand Prix-vinder: Mænd kan godt smile uden at være pædofile

Michael Teschl skriver, at danskerne er blevet for hurtige til at råbe 'ulv', når det kommer til relationer mellem børn og voksne.

storybild

(Billede: Privatfoto)

Den tidligere Melodi Grand Prix-vinder Michael Teschl skrev torsdag en statusopdatering på sin Facebook-side, der i skrivende stund er delt over 1500 gange og 'liket' af flere tusinde.

Den handler om, hvordan tingene har ændret sig, fra dengang han var barn, når det kommer til forhold mellem mænd og børn. Hvis man skal lave en opsummering, så må budskabet lyde: Mænd kan godt smile uden at være pædofile.

Selv er hovedpersonen lidt overrasket over den megen opmærksomhed, som statusopdateringen har fået.

- Det handler ikke om at ligegyldigsere fulde forældre, siger han til metroxpress og fortæller, at opdateringen er affødt af Brian Holm-sagen, men ikke skrevet ud fra den.

- Vi er blevet alt for paranoide. Vi tegner alarmbilleder og advarselslamper over alt. Jeg har en 11-årig datter, men det er min opgave at sende hende trygt ud i verden, så hun ved, hvad hun skal passe på osv. Men det sidste jeg har tænkt mig at sige er, at hun skal passe på alt i verden. Det synes jeg er blevet en tendens, lyder det.

- Jeg var ikke bange for at tage en af mine forældres venner i hånden, hvis jeg slog mig eller var bange. Man skal ikke altid tænke 'worse case'-scenario. Det er trist, at det er sådan.

Brian Holm: Der er ingen vindere i denne sag
Brian Holm: Der er ingen vindere i denne sag

Brian Holm frifundet
Brian Holm frifundet

I selve opdateringen lyder det:

- Jeg er sikker på at ALLE mine forældres bedste venner har enten båret, løftet eller flyttet mig sovende eller halvvågen – i alt fra nattøj til bar røv. Det var der bestemt ikke noget krænkende i. Heller ikke når de voksne var berusede. Tværtimod - jeg følte, at alle de voksne var vores gode venner – og jeg var tryg ved dem.

Teschl mener, at danskerne er blevet for bange, og noget af skylden for den seneste tids 'ulven kommer'-mentalitet skyldes forældrene.

- Måske fordi vores forældre havde lært os, at det kunne vi trygt være. Måske fordi vi havde fået at vide, hvor grænserne gik. Måske fordi mine forældre lærte mig, ikke at være bange for noget, der ikke var værd at være bange for? Måske fordi færre mennesker gik rundt i landskabet og råbte ulv, når kun naboens tamme hankat var i nærheden?.

Kommentator: Brian Holm kan få det svært hos vælgerne
Kommentator: Brian Holm kan få det svært hos vælgerne

"Brian Holm står stærkt overfor folkedomstolen"

Han kommer også ind på en episode, hvor en voksen mand kigger og smiler til en gruppe børn, der leger på en strand. Manden bliver overfuset af en rasende mor, der kalder ham for et svin.

Du kan læse hele opdateringen forneden.Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx