16/09-14 06:13; Opdateret: 16/09-14 06:52

Kronprinspar skal hjælpe Danmark på vej i CanadaKronprinspar skal hjælpe Danmark på vej i Canada

Et dansk erhvervsfremstød med over 80 virksomheder begynder tirsdag i verdens næststørste land.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det danske kronprinspar er med, når et større dansk erhvervsfremstød tirsdag begynder i Canada.

Omkring 80 danske virksomheder er med på turen, der skal forsøge at øge Danmarks eksport til det geografisk enorme land. I spidsen for delegationen står handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

USA og Danmark sammen i kamp mod Islamisk Stat
USA og Danmark sammen i kamp mod Islamisk Stat

- Canada rummer gode muligheder for danske virksomheder, der ønsker at etablere sig eller udvide deres aktiviteter til landet. Med kronprinsparret i spidsen for erhvervsdelegationen kan vi ikke tilbyde danske virksomheder en bedre mulighed for at vise sig frem, siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Danmark eksporterer til Canada for cirka otte milliarder kroner årligt, hvilket ikke er meget i forhold til andre handelspartnere. Faktisk gør det kun Canada til det 24. største eksportmarked. Men en kommende frihandelsaftale mellem Canada og EU ventes at få betydning for eksporten.

Dansk firma jubler: Disney er ny partner
Dansk firma jubler: Disney er ny partner

- Vi forventer en stigning på cirka 30 procent i den danske eksport til Canada som følge af frihandelsaftalen mellem EU og Canada, når den er fuldt gennemført. Aftalen betyder, at virksomhederne slipper for told og afgifter på stort set alle varer på nær nogle få landbrugsprodukter, siger Mogens Jensen.

Aftalen mellem EU og Canada har været undervejs i flere år. Den tidligere danske handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) var i april 2012 også i Canada for - på vegne af EU - at deltage i forhandlinger om frihandelsaftalen.

Omkring 40 procent af den danske eksport til Canada udgøres af medicin og farmaceutiske produkter. I forbindelse med besøget deltager kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og Mogens Jensen derfor i fejringen af 90-året for samarbejdet mellem Canada og Danmark inden for diabetesbehandlingen.

Arla mister milliardeksport til Rusland
Arla mister milliardeksport til Rusland

Erhvervsfremstødet har fokus på særligt fire sektorer, der foruden sundhed og medicinalprodukter også omfatter mode og design, arkitektur og byggeri samt landbrug og fødevarer.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Rasende megastjernes mand efter...
bt.dk
Blev ringet op af verdens største...
bt.dk
7 måneder efter skandalen: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx