Af Ritzau - 29/03-17 07:56; Opdateret: 29/03-17 08:31

Minister: Vi skal vise Trump at grøn energi betaler sigMinister: Vi skal vise Trump at grøn energi betaler sig

Danmark har en vigtig opgave i at vise Trump, at grøn energi er en god forretning, siger klimaministeren.

storybild

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) siger, at man kunne have ønsket sig nogle andre og bedre klimasignaler fra USA. Men han forventer, at den grønne omstilling er umulig at stoppe. (Billede: Scanpix/Sophia Juliane Lydolph)

- Det er bekymrende, at den amerikanske præsident, Donald Trump, vælger at trække en række af de klimatiltag, som USA har forpligtet sig til.

Det siger energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

- Det bekymrer mig som dansk minister, og det gør det også sværere for USA at nå en række klimamål.

- Man kunne godt have ønsket sig nogle bedre signaler fra USA, og ikke mindst på et tidspunkt, hvor også andre lande i verden har brug for signaler om, at de skal fortsætte den grønne omstilling. Derfor er det også helt afgørende, at EU tager handsken op i forhold til den grønne omstilling i hele verden, siger han.

Men Lilleholt minder samtidig om, at mange ting inden for den grønne energi sker på delstatsniveau i USA.

- Derfor er jeg fortsat optimist. Det er mit klare indtryk, at den grønne omstilling, der er gang i en lang række delstater såsom Californien, vil fortsætte ufortrødent.

Derfor er den danske strategi også at fortsætte indsatsen for at udbygge den store danske eksport af grøn energiteknologi til USA. Regeringens nye eksportstrategi har for eksempel stort fokus på USA.

- Vi skal fra dansk side vise, at grøn omstilling er en rigtig god forretning. Trump er uden tvivl en dygtig forretningsmand, så vi skal gøre, hvad vi kan for at tale til hans forretningshjerte, siger klimaministeren.

- I Danmark har vi jo vist, at det rent faktisk er muligt at lave grøn omstilling, der er billigere end kul. Den kommende havmøllepark Kriegers Flak er et glimrende eksempel på billigere strøm, end kul kunne give.

Han rejser selv til USA til oktober for at bidrage til at synliggøre, hvad vi kan i Danmark på det grønne område.

- Jeg tror selv på, at det gode eksempel har den største magt og indflydelse både i forhold til at påvirke amerikanerne og alle mulige andre lande ude i den store verden, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel
bt.dk
Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx