Af - 12/09-16 20:04

Kommune skal spare 100 millioner: Bruger formue på dronningenKommune skal spare 100 millioner: Bruger formue på dronningen

Lolland Kommune står foran massive besparelser, men alligevel brugte kommunen over 800.000 kroner på et dronningebesøg. Politikerne prioriterer ikke de svageste, lyder kritikken.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er sparetider, og livremmen skal i den grad spændes ind. Bare ikke når dronningen kigger forbi.

Lolland Kommune har brugt 812.297 kroner på at have majestæten på besøg i juni, viser en aktindsigt, som metroxpress har fået. Samtidig står kommunen over for at skulle spare 100 millioner kroner over de næste tre år, heraf 12,6 millioner kroner på social- og psykiatriområdet.

Formand for lokalbestyrelsen for Bedre Psykiatri på Lolland, Erik Ravn, frygter at besparelserne vil betyde færre varme hænder, som vil forværre livet for de psykisk syge.

Kommune bruger 720.000 kroner på dronningebesøg
Kommune bruger 720.000 kroner på dronningebesøg

80 fik gratis frokost på kommunens regning: Her værdsætter vi hinanden
80 fik gratis frokost på kommunens regning: Her værdsætter vi hinanden

- De får eksempelvis ikke vasket sig og vasket tøj, hvis de ikke får hjælp til at få struktureret deres dag. Uden faste rammer smuldrer deres hverdag, siger han og kommenterer beslutningen om at bruge de mange penge på dronningen:

Politikerne har prioriteret dronningen frem for de svageste i samfundet. Men de behøver jo ikke sætte hele kommunen i stand, fordi hun kommer, lyder det.

Mens byrådsmedlem for SF, Jorun Joensen, kalder beløbet “helt ude af proportioner,” mener Enhedslistens, Bente Borreskov, at pengene slet ikke skulle have været brugt på dronningen men i stedet på andre projekter.

Man brænder de her penge af på to dage. Det synes jeg ikke er et godt signal, siger hun.

Kommunaldirektør i Lolland Kommune, Thomas Knudsen, forsvarer beslutningen om at tage imod dronningen med maner.

Her er det mest populære medlem af kongefamilien
Her er det mest populære medlem af kongefamilien

Mere end hver tredje dansker vil af med Margrethe
Mere end hver tredje dansker vil af med Margrethe

- Det er et aktivt valg, vi har truffet. Når vi har sådan nogle store festdage, skal der være plads til at fejre det. Det kan også blive for trist det hele, siger han og fortsætter:

- Vi havde to byjubilæer, som vi inviterede dronningen til at være med til at fejre. For de 800.000 kroner har vi gjort mange lollikker glade, og jeg synes, vi har fået god valuta for pengene.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx