16/09-13 21:12

Enhedslisten: Ud med Fritz SchurEnhedslisten: Ud med Fritz Schur

Fyringen af Anders Eldrup skal undersøges til bunds, mener DF, mens EL vil have ny bestyrelsesformand i Dong.

storybild

Enhedslisten mener, at Dongs bestyrelsesformand Fritz Schur skal skiftes ud. (Billede: Polfoto)

Det bør få konsekvenser for Dongs bestyrelsesformand, Fritz Schur, at den tidligere direktør Anders Eldrup ifølge en afgørelse fra Voldgiftsretten har ret til at få sine 8,7 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse.

Det siger Enhedslistens finansordfører Frank Aaen til politiken.dk.

- Jeg synes, det peger på, at Fritz Schur har skabt en både dyr og unødig uro omkring Dongs ledelse, siger Frank Aaen, som mener, at "finansministeren burde skynde sig at finde en anden formand".

- Jeg har længe ment, at Fritz Schur trængte til at blive skiftet ud. Det er jeg ikke blevet mindre overbevist om efter den her sag, siger Frank Aaen.

LÆS OGSÅ: Eldrup-sag koster Dong over 11 millioner

Anders Eldrup fik mandag medhold i Voldgiftsretten om, at han er berettiget til sin fratrædelsesgodtgørelse på 8,7 millioner kroner efter fyringen sidste år fra den statsejede energikæmpe Dong Energy.

LÆS OGSÅ: Eldrup: Det har været uskønt og meget belastende

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, mener, at Dong-bestyrelsen har taget fejl og er "gået for blindt" efter Anders Eldrup, og derfor bør sagen få konsekvenser og undersøges nærmere.

- Det, der står tilbage, er, at Fritz Schur egenhændigt stod bag fyringen af Eldrup - selvfølgelig under ansvar for bestyrelsen. Og han brugte endda sine egne og ikke Dongs advokater, siger Peter Skaarup til poliltiken.dk.

- Så jeg synes, at finansministeren også har et ansvar. Han lod sig forblænde af Schur, og Venstre tav i samme omgang. Så det her må undersøges, det er der ingen tvivl om. Det kan meget vel føre til, at der skal findes en ny bestyrelsesformand, tilføjer han.

Fra De Radikales gruppeformand, Sofie Carsten Nielsen, lyder dog, at politikerne skal blande sig udenom driften af Dong, selv om staten har en stor aktiepost i selskabet.

Finansminister Bjarne Corydon (S) tager Voldgiftsrettens kendelse til efterretning, siger han i en skriftlig kommentar.

Finansministeren bider især mærke i, at Voldgiftsretten finder, at Anders Eldrup gjorde et fejlskøn, da han ikke orienterede bestyrelsen om udvalgte nøglemedarbejderes løn og ansættelsesvilkår.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brandfolk kæmper stadig med flammerne...
bt.dk
Schmeichel hylder Superliga-klub for...
bt.dk
Sporarbejde vil koste dyrbar tid: Nu...
bt.dk
Daniel Agger inden finalebraget i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx