Af - 01/09-14 07:25; Opdateret: 01/09-14 09:11

Rekrutter chikaneres af overordnede: Tvinges til at ryge stående på et benRekrutter chikaneres af overordnede: Tvinges til at ryge stående på et ben

Hvis værnepligtige vil have en smøg, bliver de af befalingsmænd tvunget til at kravle i træer eller stå på et ben, fortæller talsmænd fra landets kasserner. Forsvarets ledelse griber ind og kalder det "uacceptabelt".

storybild

Værnepligtige som ryger er blevet tvunget til at stå på et ben eller kravle i træer, hvis de vil ryge på landets kasserner. (Billede: Magnus Holm, Polfoto)

Danmarks knap 5.000 piger og drenge i trøjen bliver ydmyget af deres befalingsmænd, hvis de vil have sig en smøg.

Nogle bliver tvunget til at stå i en vandpyt, mens de ryger, eller man kun må pulse på en smøg, hvis man ligger ned med knæene over hovedhøjde, skriver metroxpress.

DF: Lås kriminelle udlændinge inde på nedlagte kaserner
DF: Lås kriminelle udlændinge inde på nedlagte kaserner

Det fremgår af et referat fra Værnepligtsrådets landsmandsmøde og bekræftes af Andreas Søndergaard Holt fra rådet under Forsvarskommandoen.

- På sidste værnepligtshold opdagede vi en række episoder på flere kaserner omhandlende dårlig behandling af rygere. Nogle skulle stå på et ben, mens de røg, siger han til avisen.

Allerede for 10 år siden indførte forsvaret en antimobbelov efter en række sager om groteske optagelsesritualer, som værnepligtige skulle igennem på landets kaserner. Reglerne kom efter tv-klip fra Grønnedal-kaserne i Grønland, hvor værnepligtige med ledelsens viden måtte gennem ydmygelser med bræk og urin.

Top 10: Her er Danmarks dummeste soldater
Top 10: Her er Danmarks dummeste soldater

Ifølge Værnepligtsrådet har Forsvarets Personeltjeneste indskærpet, at værnepligtige, som ryger, skal have samme rettigheder som alle andre i forsvaret. Alligevel er der dukket en ny sag op på en jysk kaserne, hvor vænepligtige med rygepauser på fem minutter er blevet bedt om at gå 500 meter væk.

Auditørkorps undersøger mishandling af værnepligtige
Auditørkorps undersøger mishandling af værnepligtige

Forsvarskommandoen vil nu tage sagen op nok en gang.

- Sådan opfører man sig ikke i en moderne virksomhed – det er simpelthen uacceptabelt. Vi ser helst, at folk ikke ryger. Men er man ryger, så skal man behandles ordentligt, siger oberst Peter Wass til metroxpress.

Samme krav kommer fra Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen:

- Det går bare ikke, det her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Så længe fortsætter varmebølgen
bt.dk
Brøndby-boss kommer med overraskende...
bt.dk
Nadja indrømmer: Når jeg bliver fuld,...
bt.dk
Janni: Derfor var Divaer i junglen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx