Af - 20/04-15 08:49; Opdateret: 21/04-15 08:56

Aarhusianerne snyder for millionerAarhusianerne snyder for millioner

Sidste år registrerede Aarhus Kommune bedrageri med offentlige ydelser for 32,8 millioner kroner.

storybild

Rådhuset i Aarhus (Billede: Polfoto)

Der bliver svindlet og bedraget med offentlige ydelser som eksempelvis kontanthjælp og boligstøtte i stor stil i Aarhus Kommune.

Sidste år registrerede kommunen således social bedrageri for 32,8 millioner kroner, og det er et vedvarende problem, forklarer Carsten Jepsen, der er daglig leder af kontrolgruppen i Borgerservice i Aarhus Kommune.

Fængslet OW Bunker-chef føler sig snydt
Fængslet OW Bunker-chef føler sig snydt

”Det har været nogenlunde konstant de senere år. I 2001 var vi fire ansatte, men nu er vi 14. Alligevel har vi nok af sager at se på. Jeg tror, at så længe, der er ekstra ydelser at få, lige så længe vil der være snyd,” siger Carsten Jepsen til metroxpress.

Bedrageriet bliver, udover hos Borgerservice, også registreret hos kontrolenheden i Beskæftigelsesforvaltningen. Her ser afdelingens leder, Bjarne Wissing, enkeltsager med snyd for op mod 150.000 til 200.000 kroner.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

”Det drejser sig typisk om borgere, som modtager offentlig forsørgelse, men så enten arbejder eller starter egen virksomhed op uden at oplyse det til os. Derfor får de et tilbagebetalingskrav, og ydelsen bliver stoppet. En gennemsnitssag ligger typisk på 20.000 kroner,” siger han.

Italien vil have ny OW Bunker-chef udleveret for bedrageri
Italien vil have ny OW Bunker-chef udleveret for bedrageri

I Carsten Jepsens afdeling, der registrerede 7,7 millioner af de i alt 32,8 millioner kroner, vedrører hver enkelt svindelsag i gennemsnit cirka 100.000 kroner om året.

”Det er rigtig mange penge, som folk svindler for. Vi ser typisk sager, hvor manden har en dækadresse, men bor hos en kvinde, der så får ydelser som enlig forsørger. Det er det bedrag, som vi forsøger at bekæmpe,” siger han.

​​

LÆS OGSÅ: Efter fiktivt salg: OW Bunker-chef anholdt i Italien

LÆS OGSÅ: Tiltalt bankchef ville undgå mails om mistænkelig handel

LÆS OGSÅ: Landsretten fyrer anklager i stor banksag

LÆS OGSÅ: Nordea-ansat sigtet for svindel for kvart milliard

LÆS OGSÅ: Fire dømt for bedrageri med Mobilepay

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx