Af - 29/01-14 11:48; Opdateret: 29/01-14 12:13

SF-minister langer ud efter partifæller: - Fandme ikke ok!SF-minister langer ud efter partifæller: - Fandme ikke ok!

Talt pænt til hinanden, bander SF-minister før aftenens skæbnesvangre krisemøde i SF.

storybild

Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) bander over kammertonen i sit kriseramte parti. (Billede: polfoto/arkiv)

'Man kan mene meget om salget af aktier i Dong, men at svine partikollegaer til på tv. Det er fandme ikke ok!'


Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) er mildest talt ikke begejstret for den kollegiale omgangstone i sit parti i forbindelse med det salget af en stor portion statslige Dong-aktier til den kontroversielle investeringsbank Goldman Sachs.

Krisemøde i SF: Holger K. haster hjem fra Afrika
Krisemøde i SF: Holger K. haster hjem fra Afrika

Ministeren vælger dog ikke at kommentere på selve salget til Goldman Sachs, men derimod sine partifællers opførsel i går aftes.
Olsens Dyhr henviser til de offentlige og noget knoppede bryderier mellem politisk ordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Karsten Hønge (SF), der er suppleant for sygemeldte Anne Baastrup.

Efter gårsdagens højdramatiske gruppemøde i SF udtalte Hønge for åben skærm, at 'SF er udfordret grundlæggende på sin eksistens' og, at han derfor hælder til, at SF skal træde ud af regeringen som følge af Dong-salget.

Det fik straks politisk ordfører Lisbeth Bech Poulsen til svare igen for rullende kameraer:

Balladen om Dong vokser hos S og SF
Balladen om Dong vokser hos S og SF

- Nogle mennesker vil sige forskellige ting for at komme i rampelyset. Det vil jeg lade stå for hans egen regning, sagde hun til TV 2.

Det fik imidlertid ikke suppleanten til at stikke piben ind. Tværtimod. Senere samme aften gik Hønge på TV2 og sendte dette slag under bæltestedet af sted mod Bech Poulsen:

- Det er noget værre sludder at tale om, at man skulle ønske medieopmærksomhed. Hvis jeg ønskede medieopmærksomhed, så skulle jeg måske begynde med at gå grædende rundt på Christiansborgs gange, sagde han med henvisning til, at en hårdt presset Lisbeth Bech Poulsen kom grædende ud fra et andet højdramatisk SF-gruppemøde i sommeren 2012.

Op til gruppemødet havde Bech Poulsen sagt, at hun ikke kunne stemme for skattereformen, der sænkede selskabsskatten. Men da daværende partiformand Villy Søvndal og resten af partiledelsen havde haft hende under eftertrykkelig behandling, kom hun grædende ud til den ventende presse på Christiansborg og fortalte, at hun havde skiftet holdning.

SF-ordfører: Vi støtter Goldman Sachs-aftalen
SF-ordfører: Vi støtter Goldman Sachs-aftalen

123 Facebook-brugere har allerede kommenteret Dyhrs bramfri opfordring til at finde kammertonen. Senest har en Søren H. Nicolaisen sendt denne stille opfordring videre:

'Bør Danmark overveje at sende fredsbevarende tropper til SF's landsledelsesmøde i aften - hvad synes du?', spørger han med henvisning til denne aftens krisemøde, hvor SF's regeringsdeltagelse er på dagsordenen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
Magnussen klarer den videre: Har...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx