Af Laura Rode Nygaard - 21/08-17 18:21

Efter Raket-Madsens indrømmelse: 'Det er med sorg og forfærdelse, at vi har modtaget nyheden'Efter Raket-Madsens indrømmelse: 'Det er med sorg og forfærdelse, at vi har modtaget nyheden'

Det er mere end en uge siden, Raket-Madsen steg i land efter at have været forsvundet på havet med en kvindelig journalist om bord.

storybild


Kim Wall fotograferet af broderen Tom.
(Billede: TOM WALL)

Siden har sagen været omgærdet af en del mystik - ikke mindst fordi, grundlovsforhørt, hvor ubådsejeren forklarede sig, blev lukket for offentligheden af hensyn til familien.

Men mandag valgte Københavns Politi alligevel at løfte en lille flig af sløret for, hvad Peter 'Raket' Madsen havde sagt.

'Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke ombord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt,' skriver politiet i en pressemeddelelse.

Der er stadig hverken et lig eller en dom i sagen - men politiets udmelding kan nu forklare, hvorfor man alligevel valgte at sigte Raket-Madsen for drab umiddelbart efter landgang, selvom offentligheden endnu ikke vidste mere end, at Kim Wall blot var forsvundet. Og til nyhedsbureauet TT siger pressetalsmand hos Københavns Politi Steen Hansen:

'Vi tror han, han taler sandt, når han siger, hun døde i ubåden.'

Derfor har pårørende endelig fået en fom for vished i den både tragiske og mystiske sag og har offentligt kommentere hendes død:

'Det er med sorg og forfærdelse, at vi har modtaget nyheden om en kollegas død. Vores tanker går til Kim Walls familie,' skriver formand for det svenske Journalistförbundet Jonas Nordling i en pressemeddelelse.

De nye oplysninger i sagen kommer efter, at Københavns Byret mandag på baggrund af en henvendelse fra anklagemyndigheden og sagens forsvarer har ophævet dele af dørlukningen, som kom til at betyde, at offentligheden ikke fik lov at høre Peter Madsens forklaring i retten.

Den mystiske ubåds-sag lagde fra kaj sidste weekend, da ubåden 'UC3 Nautilus' blev meldt forsvundet klokken 02.30 fredag nat og først små otte timer senere atter blev spottet i området syd for Drogden Fyr i Køge Bugt.

Da den svenske journalist ikke var om bord, blev ejer og kaptajn Peter Madsen kort efter sigtet for at dræbe Kim Wall på et ukendt sted på en ukendt måde. Samme lørdag blev han varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab. Sigtelsen bleve senere igen ændret til 'uagtsomt manddrab under skærpede omstændigheder'.

46-årige Peter Madsen har siden anholdelsen ændret forklaring over for politiet. Den første gik på, at han klokken 22.30 satte den svenske journalist af på Halvandet på Refshaleøen i København. Denne forklaring er altså siden ændret til, at der skete en ulykke på havet, som medførte Kim Walls død.

Peter Madsen er varetægtsfængslet frem til 5. september.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Andreas Christensen scorede...
bt.dk
Jakobs lille datter blev født for...
bt.dk
FCM-boss svarer igen: Brøndby-ejer...
bt.dk
Dansk skuespiller tog 15 kilo på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx