Af - 23/05-14 11:04

SF'er: Vi undersøger Auken for misbrug af støttemidler efter valgetSF'er: Vi undersøger Auken for misbrug af støttemidler efter valget

SF's Anne-Mette Wehmüller, der selv er partiets repræsentant i Europa-Nævnet og er kandidat til EU, lover at hun vil være med til at se på efter valget, om hendes eget parti har misbrugt EU-millioner til at købe valgannoncer

storybild

SF-kandidat og medlem af Europa-Nævnet Anne-Mette Wehmüller lover, at hun vil være med til undersøge om hendes eget parti har misbrugt EU-midler til at købe valgannoncer. (Billede: Finn Frandsen, Polfoto)

SF vil få undersøgt, om de har misbrugt 2.9 millioner kroner fra Europa-Nævnet til at købe valgannoncer med spidskandidaten Magrete Auken i flere aviser for, som metroxpress har afsløret her til morgen.

Auken købte valgannoncer for støtte-midler
Auken købte valgannoncer for støtte-midler

Midlerne må nemlig kun bruges til at informere generelt om EU - og må altså ikke bruges på reklamer for kandidater, ifølge Europa-Nævnet.

SFs anden kandidat til valget Anne-Mette Wehmüller lover, at SFs annoncer bliver undersøgt efter valget - ud over at være kandidat til EU er hun partiets repræsentant i Europa-Nævnet.

Her sidder repræsentanter for de fem største partier med politikere EU og behandler sager om misbrug. Og Anne-Mette Wehmmüller lover, at hun også vil se kritisk på sit eget partis annonncer.

- Den her sag vil jeg først tage stilling til, når vi mødes efter valget. Jeg vil se helt bort fra partihensyn, når jeg sidder sammen med de andre i Nævnet. Vi skal se objektivt på alle sager om muligt misbrug, siger Anne-Mette Wehmüller.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gik ned med stress som tv-ekspert: Nu...
bt.dk
Se billederne fra det nye Noma:...
bt.dk
Christian Kjær om det svære farvel...
bt.dk
Nye detaljer om det uhyggelige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx