Af - 24/11-16 12:16; Opdateret: 24/11-16 14:31

Henrik Qvortrup idømt fængselsstrafHenrik Qvortrup idømt fængselsstraf

Den tidligere chefredaktør er netop blevet idømt fængselsstraf for sin rolle i sagen om tys-tys-kilden. Hans forsvarer satster på afsoning med fodlænke.

storybild

Tidligere Chefredaktør på Se og Hør, Henrik Qvortrup ankommer til Retten i Glostrup 24. november, hvor der afsiges dom i Se og Hør-sagen (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) (Billede: Liselotte Sabroe)

I Se og Hør-sagen idømmes fem tiltalte torsdag straffe på op til halvandet års fængsel.

Den tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup får et år og tre måneders fængsel. Tre af månederne skal afsones, mens den resterende tid gøres betinget mod vilkår om samfundstjeneste.

Ifølge Qvortrups advokat, Anders Nemeth, er det dog muligt at afsone de tre måneder med en fodlænke.

Den strengeste straf på halvandet års fængsel tilfalder tys-tys-kilden, mens tre andre tiltalte slipper med betingede fængselsstraffe.

Det drejer sig om den tidligere chefredaktør Kim Henningsen, der straffes med et års betinget fængsel. De to menige journalister Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen slipper med fængsel i fire måneder.

Som den eneste af de seks tiltalte frifindes Per Ingdal, der tjente som konstitueret chefredaktør i et halvt år af 2009.

Under sagen ved Retten i Glostrup har flere af de tiltalte i vidt omfang erkendt, hvad der er sket – nemlig at en it-operatør hos Nets gennem flere år fodrede Se og Hør med oplysninger om kendtes brug af kreditkort.

I flere tilfælde blev oplysningerne brugt til at skrive historier. Eksempelvis kunne de bruges til at fortælle om prins Joachim og prinsesse Maries bryllupsrejse til Canada tilbage i 2008.

På trods af erkendelserne har de tiltalte alle nægtet sig skyldige. Det er blandt andet sket med henvisning til, at de ikke mener, at foretagendet var ulovligt.

Omvendt har anklagemyndigheden argumenteret for, at forbrydelsen er åbenlys.

Derfor lød kravet på strenge fængselsstraffe på op til tre års ubetinget fængsel til tys-tys-kilden, mens de tre chefredaktører ifølge anklagemyndigheden burde sendes i fængsel i op til to år.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Politiet leder efter flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx