Af Sebastian Kirk - 05/01-18 11:16

LISTE: 5 bizarre skader fra hverdagenLISTE: 5 bizarre skader fra hverdagen

De fleste kender den umenneskelige smerte, det medfører, når en kold lilletå møder en dørkarm med høj hastighed. Eller følelsen af en skoldhed stråle vand fra et defekt blandingsbatteri.

storybild

Ja, det her kan også nemt gå galt...

Men hvis du ikke er vågen, er der flere ting og produkter i dit hjem, der kan være decideret farlige. Bare se på nogle af disse sager, der er blevet publiceret i det videnskabelige tidsskrift British Medical Journal (BMJ, red.) Case Reports, som Videnskab.dk har samlet et udpluk af:

Lim i øjnene

Du kan komme gevaldigt galt af sted, hvis du tager fejl af to tilsyneladende ens produkter. Det måtte en 64-årig mand sande, efter han kom til at putte kontaktlim i øjnene i stedet for øjendråber og pludselig fik synsbesvær. Metroxpress beskrev en lignende sag i september 2017, hvor en 25-årig svensk kvinde havde gjort præcis det samme. Fælles for begge sager var, at øjendråberne og kontaktlimen kom i næsten identiske plastikbeholdere, hvorfor sådanne produkter aldrig bør opbevares samme sted.

Trang til tang

En af de seneste slanke-trends på markedet er fødevarer baseret på tang - men det er ikke nødvendigvis ufarligt i store mængder. En 45-årig kvinde blev indlagt med hjertebanken, diarre og unaturligt vægttab, og lægerne fandt, at hendes skjoldbruskkirtel var hævet. Det blev koblet sammen med, at kvindens kost hovedsageligt bestod af tang, som er rigt på jod, hvilket nogle menneskers kroppe reagerer kraftigt på i for store mængder.

Tandstik på tværs

Det kan være nok så irriterende at have noget siddende mellem tænderne. Men det er trods alt at foretrække over det, der skete for en 70-årig kvinde. Hun kom til at sluge en tandstik, mens hun stangede tænder, og nogle dage senere måtte hun lade sig indlægge med ekstreme mavesmerter. Det viste sig, at tandstikken havde prikket hul i kvindens tarm, hvilket resulterede i en smertefuld infektion, som måtte opereres væk.

Blyant-tand

En 10-årig pige tog til tandlægen og beklagede sig over smerter i sin ene fortand. Det viste sig, at hun havde en vane med at tygge i blyanter, hvilket havde resulteret i, at en klump grafit havde samlet sig i et hulrum i pigens tand. Der måtte en rodbehandling til for at rense tanden for fremmedlegemet, og pigen blev pænt opfordret til lægge sin dårlige vane på hylden.

Epileptisk energidrik

Metroxpress har tidligere beskrevet faren ved overdreven brug af energidrik, men de opkvikkende læskedrikke er alligevel populære som aldrig før. En rapport i BMJ beskriver, hvordan en 28-årig mand blev indlagt med epileptiske anfald, hvilket lægerne senere koblede sammen med, at han havde indtaget omkring seks Red Bull samt en ukendt mængde kaffe i løbet af fire timer. Manden kom sig, men den den ekstreme mængde af koffein kostede ham nær livet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Peter Schmeichel i modvind: Udbetaler...
bt.dk
Joe & The Juice brager frem i...
bt.dk
Skuespillerinde skal skilles fra sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx