Af - 15/12-15 08:14; Opdateret: 15/12-15 12:54

Efter shitstorm: TV2 fjerner 'respektløs' underholdningsvideoEfter shitstorm: TV2 fjerner 'respektløs' underholdningsvideo

TV2 trækker omdiskuteret video tilbage.

Bildstrecke im Grossformat »

I går udgav TV2 et tv-spot, der reklamerer for deres program 'De største øjeblikke 2015', som sendes senere på måneden. Nu har tv-kanalen valgt at trække videoen tilbage.

Schmidt-Nielsen: TV2 blander krig og terror med fjolledans
Schmidt-Nielsen: TV2 blander krig og terror med fjolledans

Tv-spottet var en blanding af musik og dans med blandt andre Mø, Johanne Schmidt-Nielsen og andre politikere med klip fra de begivenheder, som har fundet sted i løbet af året - herunder terror og flygtningekrisen.

via GIPHY

Mange brugere på Facebook fandt hurtigt videoen 'respektløs', fordi den netop blandede disse elementer på kryds og tværs, kunne man læse i kommentarfeltet under videoen. Den blev beskyldt for at gøre terror til underholdning.

Også Johanne Schmidt-Nielsen (EL), som selv er med i videoen, fandt den både 'respektløs' og en 'lallende ligegyldighed', skrev hun på Facebook. Hun opfordrede derfor TV2 til at tage videoen ned igen, hvilket den nu er blevet.

Har i dag set TV2’s trailer til programmet De Største Øjeblikke. Jeg er selv med i den. Danser fjollet med MØ – hun...

Opslået af Johanne Schmidt-Nielsen på 14. december 2015

Efter Dyrby-sagen: Ny TV 2-nyhedsdirektør er fundet
Efter Dyrby-sagen: Ny TV 2-nyhedsdirektør er fundet

TV2 fortæller nu til tv2.dk, at det ikke var meningen, at videoen skulle gøre mord og terror til underholdning.

- Intet kunne være fjernere fra vores intentioner. Traileren her er et forsøg på at indramme et 2015, som har været et skrækkeligt år for eksempel med terror og en stigende flygtningestrøm. Men selv om det fylder meget, så har 2015 altså også været meget andet end det. Det har været en dansker i rummet, et på mange måder overraskende folketingsvalg, en dansker på toppen af de amerikanske hitlister og mange andre ting, siger Svend Rasmussen, redaktionschef for Event og Udvikling på TV2 til tv2.dk.

Videoen er blevet trukket tilbage, så den kan justeres, oplyser han. Politikerne vil blive klippet ud af den nye video, som han endnu ikke ved, hvornår kommer.

- Jeg skal beklage, hvis nogen tror at vi forsøger at gøre det her til underholdning. På De Største Øjeblikke arbejder vi meget hårdt på at vise 2015 på både godt og ondt. Og vi tror godt at danskerne kan skelne, siger Svend Rasmussen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx