Af - 25/09-14 08:24; Opdateret: 25/09-14 09:20

Hvert andet asylbarn er i virkeligheden voksenHvert andet asylbarn er i virkeligheden voksen

Retsmedicinske undersøgelser viser, at godt hvert andet af de uledsagede flygtningebørn, der kom til Danmark i 2011 og 2012, i virkeligheden var voksne.

storybild

Sandholm-lejren. (Billede: Polfoto)

Kan man være 16 år og have fuldskæg?

Mere end hvert andet af de asylansøgende børn, der kom til Danmark i 2011 og 2012, viste sig i virkeligheden at være over 18 år.

Uledsagede flygtningebørn nyder flere fordele og har nemmere ved at få asyl.

Derfor har politi og Udlændingestyrelsen i årevis brugt Retsmedicinsk Institut til at aldersteste uledsagede flygtningebørn ved blandt andet at røntgenfotografere håndknogler og tænder.

327 ud af de 637 uledsagede flygtningebørn, der ankom til et asylcenter i 2011 og 2012, viste sig ifølge retsmedicinere at lyve om deres alder og være over 18 år – altså 51 procent.

I de første fire måneder af 2013 vurderede man tre ud af fire af de 43 testede uledsagede flygtningebørn til at ‘være over 18 år,’ ifølge Justitsministeriets årstatistik.

DF: Det sejler med kontrollen
DF: Det sejler med kontrollen

- Erfaringsmæssigt har det vist sig, at en stor del af de ansøgere, der bliver testet, vurderes til at være voksne. Vi alderstester derfor, når der er formodning for, at ansøgeren ikke er mindreårig, siger ansvarlig kontorchef Bjørn Hørning hos Udlændingeservice.

Retslægerådet slog i 2011 i en afgørelse fast, at alderstesten har en usikkerhed på et år, og derfor bør testen ikke stå alene, mener nævnets formand, professor Bent Ottesen.Dansk Folkeparti kalder det 'rystende tal'.

- Vi taler jo om voksne, der prøver at bilde myndighederne ind, at de er børn for nemmere at få asyl, siger udlændingeordfører Martin Henriksen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Gymnasieelever raser over rektor:...
bt.dk
Medie: Nu ved vi, hvem der myrdede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx