Af Simon Boas - 15/05-18 10:08

Peter Madsens endelige skæbne: Her er dommens dagPeter Madsens endelige skæbne: Her er dommens dag

Datoen for Peter Madsen ankesag, der udelukkende kommer til at handle om straffens længde, er sat.

storybild

(ARKIV) Peter Madsen, ingeniør og raketbygger, RML Spacelab taler om iværksætteri under Dansk Erhvervs Årsdag i Øksnehallen på Vesterbro i København, den 9. maj 2017. Peter Madsen vil have formildet sin livstidsstraf, som han fik i Københavns Byret i april for drabet på den svenske journalist Kim Wall. Han har ikke anket spørgsmålet om sin skyld. Det skriver Ritzau, mandag den 7. maj 2018.. (Foto: Ida Guldbaek/Ritzau Scanpix) (Billede: Ida Guldbaek)

Det oplyser Statsadvokaten.

'Ankesagen mod Peter Madsen er i dag blevet berammet til hovedforhandling i Østre Landsret som en udmålingsanke. Hovedforhandlingen finder sted den 5., 12. og 14. september 2018,' lyder de på Twitter.

Under drabssagen i Københavns Byret har Madsen kategorisk nægtet sig skyldig i den bestialske forbrydelse. Ikke desto mindre kunne hans forsvarer,  Betina Hald Engmark, i sidste uge meddele, at han har valgt at acceptere byrettens afgørelse om, at han er skyldig.

Betina Hald Engmark fastslog dog over for DR Nyheder, at Peter Madsens accept af byrettens afgørelse ikke var ensbetydende med, at han erkender drabet på Kim Wall.

»Nej, det gør det bestemt ikke. Det betyder, at han anerkender, at byretten nu har fundet ham skyldig, og det må han så leve med, fordi han har valgt, at han ikke vil kæmpe mere. Han har ikke energien til det,« lød det.

Dermed holder Peter Madsen altså fast i, at den svenske journalist Kim Wall døde af en ulykke om bord på ubåden 'UC3 Nautilus'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Premier League-stjerne jublede over...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx