Af - 24/06-15 06:33

Hundredvis af danskere har penge til gode fra ferieuheldHundredvis af danskere har penge til gode fra ferieuheld

Feriegæster, som må på sygehus i Grækenland, Spanien og Italien, må ofte vente i månedsvis på at få refunderet regningen. Landenes myndigheder svarer ikke på de danske rykkere.

storybild

Flere hundrede danskere venter på penge fra lægeregningen efter ferien i Sydeuropa. (Billede: Polfoto)

Flere hundrede danskere er kommet i klemme i langsommelig sagsbehandling, efter at det blå sygesikringskort blev lanceret i august sidste år.

Siden har danskere nemlig selv skullet lægge ud, når de blev syge i udlandet og blev behandlet på private lægeklinikker, der ofte er eneste mulighed på mange feriesteder.

Hvor det gule sygesikringskort dækkede, skal man i dag betale, hvorefter man kan få næsten hele beløbet refunderet fra den danske stat efter hjemkomsten.

Ifølge Patientombuddet er der 210 danskere, der har været i Grækenland, Italien og Spanien, som venter på at få penge tilbage - 33 har ventet mere end et halvt år, oplyser chefkonsulent, Vibeke Lemcke:

Klaus Riskær får million-regning efter retssag
Klaus Riskær får million-regning efter retssag

- Det er desværre korrekt, at vi for nogle, som er kommet til skade i visse sydeuropæiske lande, har meget svært ved at få informationer, så folk kan få udbetalt deres penge. Myndighederne dernede er meget længe om at svare, og vi må ofte rykke rigtigt mange gange. For nogle kan det være ganske store beløb, de har til gode, siger hun.

Problemstillingen kommer bag på Lars Thykier, direktør for Danmarks Rejsebureau Forening.

- Det her er nyt for mig, men jeg vil forfølge problemet. Rejser du dog til Grækenland vil jeg anbefale en rejseforsikring som situationen er lige nu, siger han.

SF's gruppeformand, Jonas Dahl, har selv boet et halvt år i Grækenland og lover at tage sagen op.

- På mange græske øer findes kun en privat klinik. Det er uholdbart, at danskere skal vente så længe på at få deres penge. Jeg vil foreslå en kommende minister, at staten lægger ud efter en periode, siger han.

LÆS OGSÅ: Ryger får ingen erstatning efter hårtransplantation

LÆS OGSÅ: NorthSide kommer mand til undsætning: - I skylder mig tre æg!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx