Af - 28/01-15 21:19; Opdateret: 29/01-15 07:23

Flere danskere konverterer til islamFlere danskere konverterer til islam

Flere etniske danskere vælger i disse år at konvertere til islam for at blive muslim.

storybild

Det er ofte en udskældt religion, men ikke desto mindre er der en stigende interesse for islam hos mange danskere, og flere etniske danskere vælger i disse år at konvertere til islam for at blive muslim.

Det oplyser en række muslimske organisationer og moskéer, som metroxpress har været i kontakt med.

- Vi oplever helt klart en stigende interesse i forhold til danskere, som ønsker at konvertere. Vores besøgstal for i år er kraftige, og vi ser et kæmpehop i de her tider, ligesom vi gjorde under Jyllands-Postens krise for år tilbage, siger Imran Shah, som er talsmand hos Islamisk Trossamfund.

Du kan her møde Caroline og tre andre, der er konverteret til islam.

- Det stigende negative fokus på islam som religion gør, at den almindelige danskere gerne vil vide, hvad muslimerne selv mener i debatten om islam – efter at de har hørt hvad medierne og politikerne mener. Når det indgår i den dialog, er det ikke en uha-oplevelse, de får, men en aha-oplevelse. De kan godt se, at virkeligheden ikke passer med det, der bliver politiseret, siger Imran Shah.

Kristne asylansøgere trues og chikaneres på asylcenter
Kristne asylansøgere trues og chikaneres på asylcenter

Samme tendens ser man hos Dansk Islamisk Center, hvor Fatih Alev er formand.

- Der er en del, der kontakter os for tiden, og vi har oplevet en stigning over de senere år. Vi har 3-5 nye personer hver måned og en af forklaringerne er, at de kan se kæmpe kontrast mellem mediernes gengivelse af islam, og det, de selv opdager, siger Fatih Alev, som også er iman i en moské på Nørrebro.

Han fortæller, at islam ofte bliver et alternativ for etniske danskere, som ikke kan få kristendommen til at give mening.

- De nye besøgende kan deles op i to grupper, – den ene del er dem, der aldrig har troet på gud før, og den anden gruppe har været troende, men de kan ikke få teologien til at give mening i den religion, de har bekendt sig til. Man er kristen og vil gerne tro på gud, men treenigheden giver ikke mening for dem, og islam fremstår derfor som et rationelt alternativ til kristendommen, siger Fatih Alev.

Der findes ingen officielle tal på antallet af etniske danskere, som har konverteret til islam, men kilder i muslimske organisationer vurderer, at man i de senere år har hjulpet ca. 500 danskere om året til at konvertere.

Broget flok til københavnsk Pegida-demonstration
Broget flok til københavnsk Pegida-demonstration

- Det lyder realistisk, og efter alt at dømme så er tallet med ca. 4.000 konvertitter i 2006 steget, siger Brian Arly Jacobsen, der er adjunkt og religionssociolog på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier.

- Det er nok ikke forkert at sige, at der er 5.000-6.000 danske konvertitter. Det er svært at vurdere antallet, men der er ingen tvivl om, at flere og flere konverterer til islam, siger Brian Arly Jacobsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx