Af - 22/05-14 14:02; Opdateret: 23/05-14 11:05

Betjent satte taske med patroner på kogeplade - stationen troede de var under beskydningBetjent satte taske med patroner på kogeplade - stationen troede de var under beskydning

Årsberetningen fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed løfter slører for en lang række sager, hvor politibetjente har handlet forkert. Her er de mest opsigtsvækkende.

storybild

Betjentene og situationen har intet med de konkrete sager at gøre. (Billede: Polfoto)

Årsberetningen 2013 fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som er frit tilgængelig, viser en række mindre heldige episoder for politiet.

Det er blandt tale om sager, hvor borgere har klaget overpolitiet, og fået medhold.

DUP (Den Uafhængige Politiklagemyndighed) udtaler i mindst 10 sager kritik af politiet i forhold til betjentes sprogbrug.

Formanden for Rigspolitiforeningen, Jørgen Olsen, erkender over for metroxpress, at betjentes sprogbrug indimellem går for vidt, men han understreger samtidig, at reaktionen er naturlig i en presset situation:

- Politibetjente er også bare mennesker, og de kan også komme i situationer, hvor de mister kontrollen. Det er jo ikke normalt, at politiet går og uddeler ukvemsord, og vi skal selvfølgelig ikke kalde folk for hverken affald eller idioter. Men enhver kan jo blive bragt i en situation, hvor man kan komme til at lægge hjernen til side.


Herunder kan du se et udpluk af sagerne, der er blevet behandlet af DUP:

Politibetjent skød gennem rude
Under klargøring til skydning, tog en betjent sin pistol frem på et kontor på politistationen. Den gik af ved en fejl og ramte en rude, som vendte ud mod et offentligt område. Ingen blev ramt. Statsadvokaten behandler i øjeblikket sagen

Satte patroner på kogeplade
En politiassistent efterlod en taske med ammunition på en tændt kogeplade. Ammunitionen gik af, skabte høje brag og forårsagede ødelæggelse i vagtstuen. Man fandt efterfølgende 42 ødelagte patroner i tasken. Statsadvokaten har forelagt betjenten en bøde på 3000 kroner for overtrædelse af våbenbekendtgørelsen. Bøden er endnu ikke vedtaget.

Politihund bed piger
En politimand med tjenestehund havde netop været på opgave, da han luftede sin schæferhund på en øde industrigrund. Hunden var ikke i snor og løb væk fra politimanden og bed to piger i lårene. De blev begge behandlet på skadestuen. Betjenten fik en bøde på 4000 kroner.

Brækkede 70-årigs arm
En ældre mand undrede sig over, hvorfor en ukendt bil med en betjent på observationsopgave holdt i hans lokalområde. Manden vidste ikke, der var tale om en betjent. Politimanden ville ikke oplyse sin identitet, da det ville afsløre hans opgave, og de manglende svar gjorde borgeren ophidset. Det endte med håndgemæng, hvor politimanden greb fat i borgerens arm og brækkede den flere steder. Betjenten fik kritik for ikke at have oplyst sin identitet. Sagen er endnu ikke afgjort disciplinært.

Tv-betjent fik kritik
En politimand, som medvirkede i en udsendelse på tv, fik kritik af DUP for flere handlinger. Han råbte blandt andet en provokerende person ind i hovedet og skubbede ham flere gange. I udsendelsen brugte han også nedladende ord som 'fjols', 'karl smart' og 'tøsedreng'. Betjenten fik efterfølgende en bøde på 1.200 kroner.

Herunder kan du se en diagram over DUPs typer af sager

LÆS OGSÅ: Er du retarderet? Fjols! "Affald": Politiet får kritik for at tale grimt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Carøe til 'Gamle' Hansens bisættelse:...
bt.dk
Vegetarer kan mangle kritisk vitamin:...
bt.dk
'Gør Facebook dig i dårligt humør?...
bt.dk
To unge fra bandemiljøet får 13 års...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx