Af Jeppe Pedersen - 14/10-17 21:19

Danske Magnus starter hed SU-debat: 'Jeres skattekroner har betalt for min Audi'Danske Magnus starter hed SU-debat: 'Jeres skattekroner har betalt for min Audi'

En ung mand har fået sindene i kog hos mange danskere, efter han har skrevet, hvordan hans SU gav ham råd til en Audi.

storybild

Arkivfoto. (Billede: YVES HERMAN)

I en klumme i Berlingske fortæller den tidligere gymnasieelev Magnus Schou, hvordan staten igennem SU har betalt for hans Audi.

Magnus Schou forklarer, hvordan han fik 2.500 kroner om måneden i hjemmeboende SU, fordi hans forældre er skilt, og han selv var fyldt 18 år. Derudover arbejdede han så meget, at han ikke behøvede SU'en og satte derfor pengene ind på en opsparingskonto hver måned.

Efter noget tid havde den pengepulje vokset sig så stor, at han kunne købe sig en Audi. Udelukkende for statens penge.

»De sidste måneder af min gymnasietid slap jeg for at stå i silende regn ved busstoppestedet, men kunne i stedet køre ind på parkeringspladsen 7:58 i min nye Audi. Lærerne, som hver dag kom pustende ind på skolens matrikel på deres cykler, skævede tit til mig og rullede med øjnene ved tanken om, at en af deres elever kom kørende med tag over hovedet, helt til hoveddøren, i en bil, der var betalt af deres hårdt tjente skattekroner,« skriver han i klummen og indrømmer, at han havde en lidt dårlig smag i munden.

Magnus Schou mener ikke selv, at han havde brug for en Audi, men købte den, fordi han kunne. Derfor bruger han sig selv som et eksempel på, hvordan det nuværende SU-system ikke fungerer.

»Jorden smelter, terroren truer, og verden er på alle måder mere ustabil end i går. Men alligevel insisterer vi på vigtigheden af at smide penge efter velbjergede studerende med fri og rig mulighed for at finde sig et arbejde og spise fra fars og mors køleskab,« siger han uden at komme nærmere ind på, hvad systemet skal erstattes af.

BT har forholdt klummen for SFs gruppeformand, Jacob Mark, der stadig er forkæmper for at give alle unge SU.

»Jeg synes, at han er forkælet. Det virker ikke, som om at han ved, at nogle andre kan være i en anden situation end ham selv. At det ikke er alle, der bare kan sætte SU'en ind på en konto og spare op til en Audi,« siger Jacob Mark og peger på, at systemet har taget højde for, at dem med ressourcestærke forældre får færre penge end dem, der ikke har.

»Derudover er det vigtigt at sige, at SU ikke kun skal være for dem, der ikke har penge. For alle betaler en høj skat, og derfor skal alle også have del i SU'en. Det er frivilligt, hvad man bruger pengene på. Og han kunne jo også have fravalgt SU'en. Han behøver jo ikke gå ud og brage i Berlingske med, at SU'en ikke er nødvendig.

På Berlingskes Facebook-side går bølgerne om SU højt. Og flere er forarget over Magnus Schou.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

30 millioners forskel: Her er de...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Den verdenskendte svenske musiker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx