Af - 23/02-16 13:01

Så mange kvinder synes, at mænd retter ved deres penis for titSå mange kvinder synes, at mænd retter ved deres penis for tit

- Det er en vane eller en slags refleks hos mændene. Ligesom man ikke tænker over det, når man klør sig på kinden. Sådan forklarer sexolog Jakob Olrik mændenes "frække" vane.

Bildstrecke im Grossformat »
Michalla Bodlakova, 24 år, studerende fra København N - Jeg ser det hele tiden, men jeg synes ikke, det er irriterende eller forstyrrende. Jeg retter også på mine bukser, hvis de sidder ubehageligt. Men hvis en manden rørte for meget, ville jeg kigge på ham med et blik, der tydeligt sagde, at det var en mærkelig opførsel. Iris Van Rijnbaeh, 23 år, sygeplejerske fra København N - Jeg ser det nogle gange, og jeg synes, det er i orden, hvis der er noget, der generer dem dernede. Hvis jeg har hår i ansigtet, skubber jeg det da også væk. Det har jeg ingen problemer med, så længe de ikke gør det under bukserne. Helle Filthuth, 70 år, pensionist fra København NV - Det er ikke okay. Det er mig meget imod, hvis det sker i butikker. Jeg oplever tit ekspedienter i grønsagsafdelingen, der nuldrer deres penis foran mig. Så går jeg altså uden at købe noget. Sker det på gaden, er det mere i orden. Signe Frederiksen, 29 år, på barsel fra København N - Jeg lægger nok ikke mærke til det, men hvis jeg så det, ville jeg ikke synes, det var lækkert. Jeg ville faktisk synes, det var frastødende. Brandur K. Holm Petersen, 34 år, senior it-konsulent fra København Ø - For mig er det som at klø sig på øret. Jeg gør det sikkert tit, men jeg lægger ikke mærke til det, for jeg gør det jo ikke på en voldsom måde. Men når jeg sidder overfor min familie, er jeg dog bevidst om, at jeg skal lade være men altså, jeg kommer jo nok til det alligevel. Jacob Balslev, 30 år, grafisk designer fra København S - Jeg tror slet ikke, at jeg gør det, når folk kigger. Det er jeg for blufærdig til. Men jeg kan ikke udelukke, at jeg ikke kommer til at gøre det, når folk kan se det. Mathias Alexander Olsen, 25 år, journalist fra København NV - Jeg gør det kun i gralde tilfælde. Hvis der virkelig er noget galt dernede. Jeg ville nemlig ikke synes, det var fedt at se andre gøre det, og jeg ville ikke bryde mig om, at andre så mig gøre det.

Metroxpress tog på gaden og spurgte kvinderne, hvordan de reagerer på mænd, der retter på deres penis i det offentlige rum, og vi spurgte mændene, om de var bevidste om, at de retter på deres penis.

Kløer det? Kradser det? Eller har du bare lyst til at røre ved dig selv?

Det er sikkert nogle af de tanker, som kvinder gør sig, når de ser mænd rette ved deres penis i det offentlige rum.

En mandlig tendens, som mere end hver fjerde kvinde mener, mænd praktiserer for ofte. I en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for metroxpres, svarer hele 27 procent af kvinderne nemlig, at mændene retter for tit ved deres penis i det offentlige rum.

Men når mænd retter på deres penis, gør de det ofte ubevidst.

- Det er en vane eller en slags refleks hos mændene. Ligesom man ikke tænker over det, når man klør sig på kinden. Ofte har det ingen seksuelle udspring, siger sexolog Jakob Olrik.

Penis eller tissemand? Ny undersøgelse afslører hvad danskerne kalder 'den'
Penis eller tissemand? Ny undersøgelse afslører hvad danskerne kalder 'den'

Årsagen til at kvinder ikke også har for vane at røre dem selv i skridtet er, ifølge sexologen, et spørgsmål om opvækst.

- Når en lille dreng stiller sig op og tisser i haven, klapper alle i selskabet af ham og roser ham for hans flotte stråle. Gør en pige det samme, får hun at vide, at hun skal gå på toilettet, siger sexologen.

Kvinderne har talt: Her er den perfekte penisstørrelse
Kvinderne har talt: Her er den perfekte penisstørrelse

Han mener, det er årsagen til, at piger modsat mænd fordufter til badeværelset, hvis deres trussekant lige skal rettes til.


Piger har ikke samme afslappede forhold til deres underliv. De skal være rene, pæne, sidde med en sløjfe i håret og sove med hænderne over dynen. Ellers er opfattelsen, at hun ikke er en ordentlig pige. På den måde planter vi en kønsskam - en skam over pigers underliv.
Det siger Jakob Olrik.

Psykolog: Derfor laver mænd altid penis-tegninger
Psykolog: Derfor laver mænd altid penis-tegninger

Derfor mener han, at mændene hellere burde spørge pigerne om, hvorfor de ikke også rører sig i skridtet i det offentlige rum, frem for at pigerne "anklager" mændene for deres frigjorte handlinger.

- Når nogen er mere frigjorte end én selv, bliver man hurtigt stødt af det. Men kvinderne burde i stedet blive inspireret.

Kvinderne skal dog bare være taknemmelige for, at mændene ikke har flere kropsformer, de kan "rette" på. Hos Jakob Olrik hersker der nemlig ingen tvivl om, at mænd konstant ville røre ved deres bryster, hvis de altså havde nogle.

Nu kan mænd slå sæd til og fra med knap i pungen
Nu kan mænd slå sæd til og fra med knap i pungen

LÆS OGSÅ: Brandvæsen advarer mod dette sexlegetøj

LÆS OGSÅ: 9 grunde - Derfor er en vagina bedre end en penis

LÆS OGSÅ: Vild video: Sådan bliver mænd til kvinder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx