Af - 19/05-15 19:44

Mens politibossers gaver kulegraves: MCH fik 29 tilladelser af politietMens politibossers gaver kulegraves: MCH fik 29 tilladelser af politiet

Politiet gav Messecenter Herning 29 tilladelser i den periode, hvor kredsens politidirektør og konen takkede ja fik gratis billetter i samme messecenter. Direktøren afviser en sammenhæng.

Bildstrecke im Grossformat »

En aktindsigt til metroxpress viser nu, at Messecenter Herning har fået 29 tilladelser af politiet i samme periode, 2010-14, som Kaasgaard og konen takkede ja til mindst 14 af MCHs arrangementer, herunder koncerter med Lady Gaga, Depeche Mode og George Michael.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Billetter som nu fået Den Uafhængige Politiklagemyndighed til at kulegrave politidirektørens modtagelse af gaver. Her oplyser man, at tilladelserne nu vil indgå i undersøgelsen.

Gaverne regner ned over midtjysk politidirektør
Gaverne regner ned over midtjysk politidirektør

Politidirektøren siger, der var tale om repræsentation og afviser, at MCH har opnået fordele.

- De har ikke fået en eneste fordel ved at give os de her billetter. Jeg har intet at gøre med at udstede de tilladelser. Og jeg kan garantere, at alle andre ville få samme behandling, hvis de søgte hos os, siger han og tilføjer, at der er tale om standard-tilladelser, som alle ville få.

MCH afviser også, at man har forsøgt at 'købe' sig til tilladelser.

- Vi har interesse i, at politiet, som den øverste myndighed - får mulighed for at få et vigtigt indblik i vores arrangementer, oplyser man.

Minister trækkes ind i politidirektørs gavesag
Minister trækkes ind i politidirektørs gavesag

Juraprofessor Steen Rønsholdt fra Københavns Universitet oplyser, at man som udgangspunkt ikke må modtage gaver som politidirektør.

- Det er problematisk, da der er meget strenge krav for overhovedet at modtage gaver, og hvis der på nogen måde er en sammenhæng mellem tilladelserne og den gave der gives, så er det stærkt kritisabelt.

Gave-giver fik koncert-tilladelser af Østjyllands Politi
Gave-giver fik koncert-tilladelser af Østjyllands Politi

Søren Mørup, der er juraprofessor ved Aarhus Universitet, foreslår at politiet selv køber billetterne.

- En af grundene til, at man ikke må modtage gaver er, at man risikerer at blive inhabil. Det beror på en konkret vurdering, om der er tale om en gave eller repræsentation. Måske skulle myndighederne overveje selv at betale, når der er behov for at være repræsenteret. Så er man ude over problemet med inhabilitet.

​​​


LÆS OGSÅ: Politidirektør: Derfor tog jeg imod billetterne

LÆS OGSÅ: Politidirektør og konen fik gratis teater-billetter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx