Af - 25/11-15 04:00

Simone blev afpresset: Send frække fotos eller alle ser dig topløsSimone blev afpresset: Send frække fotos eller alle ser dig topløs

En person er politianmeldt for at afpresse brystopererede med at ville sprede topløse foto til familie og venner, hvis de ikke straks sender frække nøgenfotos. Politiet ser flere sager om afpresning med sexbilleder.

storybild

Simone-Christina blev afpresset af en person, der udgav sig for at være en kvinde, der søgte råd og vejledning før en brystoperation. Hun har politianmeldt sagen. (Billede: Privatfoto)

‘Send fire frække fotos inden klokken 17’ eller ‘dine billeder vil blive brugt i den by, du er fra, dine børns institution og på din arbejdsplads.’

Sådan lød de beskeder, der fik 20-årige Simone-Christina Simonsen til at politianmelde en person, der afpressede hende på Facebook, til Nordjyllands Politi.

Hun er en af over 10 piger, hvis identitet metroxpress kender, der er blevet opfordret til at sende fotos af deres opererede bryster til Facebook-brugeren ‘Stephani Princsess’ i den lukkede gruppe “Skønhed - Plastikoperationer - Kosmetiske behandlinger - Hår”. Gruppen har næsten 10.000 medlemmer.

Simone-Christina Simonsen sendte billeder af sine nye bryster, da ‘Stepahni Princsess’ ville se resultatet og have gode råd.

- Kort efter skriver personen, at nu var kontoen hacket. Sendte jeg ikke fire frække billeder af mig selv, ville vedkommende sende dem til min familie, arbejdsplads og min børns institution. Det er fuldstændig rystende, at det her foregår, siger Simone-Christina Simonsen.

Stifteren af Facebook-gruppen, Elena Dybtved, har kendskab til flere lignende sager. En yderligere er politianmeldt.

- Folk tilmelder sig gruppen med en falsk profil og derefter forsøgt at få piger til at sende billeder af deres bryster. Bare inden for den sidste halvanden måned har vi haft 3-4 sager, siger hun.

Her kan du se, hvordan den falske Facebook-profil afpresser Simone-Christina.

Hos Nordjyllands Politi oplever man et stigende antal af denne type sager, forklarer advokaturchef Torben Kauffmann Sørensen:

- Vi ser flere og flere sager om folk, der forsøger at afpresse andre til sex eller andet ved at true med at lægge nøgenbilleder ud på nettet. Det kan være ekskærester, der tilfældigvis har billeder, men det kan også være andre. Det falder ind under straffelovens paragraf 264d og giver normalt 20 dages fængsel, siger han.

Afpressere tvang mand til at hæve 95.000 kroner
Afpressere tvang mand til at hæve 95.000 kroner

Antallet af sager om personer, der afpresser andre med nøgenbilleder på nettet - såkaldt sextortion - er i stigning.

Sådan lyder det fra både Rigspolitiet og Red Barnet.

- Det er en type sager, vi desværre ser oftere og oftere, siger psykolog i Red Barnet Kuno Sørensen, som forklarer, at metoderne er velkendte.

- Folk udgiver sig for at være en anden og virker tillidsvækkende. Den tillid, man har opbygget, bliver så udnyttet som sprængbræt til at afpresse ofrene, siger Kuno Sørensen, som råder unge til at søge hjælp, hvis de bliver udsat for sextortion.

- Man skal være ærlig omkring det og søge hjælp. Hvis først man giver efter for presset, så er det en rutsjebane ud i noget endnu værre.

- Det er jo sjovt at dele ting med andre mennesker. Men man skal give sig tid til at blive tryg ved personen og sørge for at få bekræftet identitet hos den, man har tænkt sig at sende noget til, før man gør det. Men der vil altid være en risiko.
Kuno Sørensen, psykolog, Red BarnetLÆS OGSÅ: 17-årig fængslet for afpresning på Snapchat

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
'Diverse mænd har skrevet til mig, at...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx