Af Berit Hartung - 21/08-17 22:07

Politiet revser de danske forældre: Lad nu være, du gør IKKE dine børn en tjeneste Politiet revser de danske forældre: Lad nu være, du gør IKKE dine børn en tjeneste

Lad dine børn gå eller cykle i skole, lyder rådet fra politiet til forældre til nystartede skolebørn.

storybild

Børn skal gå eller cykle i skole, hvis det overhovedet er muligt, lyder rådet fra politi og Sikker Trafik. (Arkivfoto) (Billede: Kim Haugaard)

Når lille Emma eller Victor skal i skole, foregår det alt for ofte spændt fast på bagsædet i en bil.

Det mener politiet, som nu opfordrer forældre til at lade deres poder gå eller cykle i skole. Det er nemlig sådan, børnene lærer at færdes i trafikken, lyder det.

'Du gør dit barn en bjørnetjeneste v. at køre det i bil t. skole,' skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på twitter.


- Der er alt for mange forældre, der af misforstået godhed kører deres børn i skole. Også selv om de kun har 300 eller 400 meter i skole, som selv små børn godt selv kunne gå. Og så lærer børnene ikke at færdes i trafikken selv, siger kommunikationsrådgiver fra Syd- og Sønderjyllands Politi, Helle Lundberg, som er kvinden bag tweetet.

Og det er rigtig positivt, at politiet går ind i den debat, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

- Børn bliver sikre i trafikken, når de selv kommer ud og prøver den. Hvis du cykler sammen med dit barn, ruster du det til, at det senere skal køre selv. Hvis du slet ikke har trænet med dine børn, da de var små, så er det jo, det bliver farligt. Så slipper du dem fri og tror, at de kan klare det, men det kan de jo kun, hvis du har trænet med dem.

Det siger projektleder i Sikker Trafik, Rosa Nissen, som blandt andet arbejder med oplysningskampagner til forældre omkring skolestart.

- Trafikken omkring skolerne kan være kaotisk om morgenen, og meget af det kaos skyldes tit forældre og deres biler, der er omkring skolerne lige præcis på det tidspunkt. Det ville helt klart hjælpe på antallet af bilerne omkring skolerne, hvis flere gik eller cyklede med deres børn, siger hun og tilføjer:

- Det kan blive en ond cikel, hvor mange ikke tør lade deres børn cykle, netop fordi der er så mange biler.

Og ofte siger forældre, at det er for farligt at cykle, men det argument holder ikke, mener Rosa Nissen.

- Nej, så farlig er trafikken ikke, og hvis man cykler eller går sammen med sit barn, så er det fuldt forsvarligt. Hvis man tager turen sammen dagligt, så bliver barnet også bedre til at færdes i trafikken, forklarer Rosa Nisssen og understreger, at det netop er afgørende, at forældrene afsætter tid til at cykle med barnet.

Her er det afgørende, at forældrene tager sig tid til at cykle eller gå med børnene, og hun medgiver, at det for nogle forældre kan være en udfordring i en travl hverdag.

- For nogle er der ikke andre muligheder, end at køre børnene, men der er sikkert mange, der godt kunne stå fem minutter før op og få indført en ny, god vane, siger hun og tilføjer, at det i hvert fald ikke er børnene, der ikke vil cykle.

- Børn er meget interesserede i at lære og i at kunne de her ting. Og de vokser jo også af det, siger Rosa Nissen.

Du kan læse mere om, hvordan du hjælper dit barn med at blive sikker i trafikken, på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx