Af Nadia Nikolajeva - 06/04-16 14:17

OVERBLIK: Sådan vil regeringen ændre gymnasietOVERBLIK: Sådan vil regeringen ændre gymnasiet

Mere matematik, karakterkrav, færre studieretninger og afskaffelse af AT er blandt regeringens gymnasieudspil.

Bildstrecke im Grossformat »

Regeringens nye gymnasieudspil lægger op til mere stramt sammensatte studieretninger og øgede krav for at blive optaget.

Læs udspillet for gymnasierne her:

* Adgangskrav på 4 i dansk og matematik for de fire gymnasiale uddannelser STX, HHX, HTX og HF. Elever, som ikke opfylder adgangskravet, skal kunne optages ved at bestå en faglig optagelsesprøve i dansk og matematik suppleret med en samtale.

* Grundforløbet forkortes og fokuseres på STX. Der indføres obligatoriske evalueringssamtaler for at støtte elevernes afklaring. Karakterer fra interne afsluttende prøver i grundforløbet tælles med på elevernes eksamensbevis.

* Udbuddet af studieretninger skal ensartes centralt. Antallet begrænses til 18 studieretninger i STX, 13 studieretninger i HHX og 18 studieretninger i HTX.

* Naturvidenskab og matematik opprioriteres, blandt andet ved at gøre matematik på mindst B-niveau obligatorisk for de fleste elever på STX og HHX og ved at gøre naturvidenskabeligt valgfag på B-niveau obligatorisk for de fleste i STX.

* Karakterer fra gymnasial supplering (GSK) skal fremover indregnes i eksamensgennemsnittet, når studenter søger optag på en videregående uddannelse.

* Samspillet mellem fagene forenkles ved nytænke Studieområdet (SO) på HHX og HTX og afskaffe Almen Studieforberedelse (AT) på STX.

* Der nedsættes en matematikkommission, som skal give input til at styrke faget og matematiske kompetencer bredt i uddannelsessystemet.

* Fremmedsprogene styrkes ved at nytænke sprogundervisningen og iværksætte en national sprogstrategi.

* Nye prøveformer og forebyggelse af snyd ved blandt andet at indføre en mundtlig prøve i studieretningsprojektet (SRP)

Kilder: Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling.

LÆS OGSÅ: Erhvervslivet kalder karakterkrav en nødvendighed

LÆS OGSÅ: Regeringen vil indføre karakterkrav om tre år

LÆS OGSÅ: Trods karakterkrav skal 95 procent tage en uddannelse

LÆS OGSÅ: Forslag: Afskaf dette gymnasiefag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx