Af - 04/06-15 16:39

DMI: Så lækker bliver resten af juniDMI: Så lækker bliver resten af juni

Meteorologerne har kigget dybt i krystalkuglen og har et bud på, hvor meget sol, du kan regne med i juni (Hint: Det er en hel del...)

Bildstrecke im Grossformat »
DMI har lavet en langtidsprognose over de næste uger af juni. På de næste sider kan du se, hvordan meteorologerne mener, at vejret bliver i de forskellige uger. - I uge 24 bevæger et lavtryksområde over Norskehavet sig op over Nordskandinavien, og køligere luft strømmer ind over landet fra vest og nordvest overvejende med en del sol og drivende cumulusskyer. Byger vil begrænse sig til få eller ingen, og typiske dagtemperaturer vil ligge mellem 14 og 18 grader - dog op omkring 20 grader over de sydøstlige egne. Samtidig ligger et større højtryk vest for De Britiske Øer næsten stille, men hen på ugen breder det sig ind over Nordsøen og Skandinavien fra vest. Det betyder, at vi får ret svag vind samt tørt og solrigt vejr med nok en anelse stigende temperaturer. Dog bliver det stadig koldt om natten med ned til omkring 5 graders varme, skriver DMI - Kigger vi videre frem mod den sidste halvdel af måneden, tyder det fortsat i uge 25 på, at højtrykket ligger i vores nærhed. Den præcise placering er dog endnu lidt usikker, men tørt, stabilt og solrigt sommervejr ser ud til at stå på programmet. De typiske dagtemperaturer vil nok ligge mellem 18 og 23 grader, men går vinden i sydøst, hvilket der i perioder vil være ganske gode chancer for, kan temperaturen komme op mellem 23 og 28 grader. Varmest kan det blive ved vestvendte kyster - længst væk fra det endnu kølige hav, lyder det fra DMI. - I uge 26 bliver udsigten tiltagende usikker, men i skrivende stund er der ikke umiddelbart tegn på, at det gennemgående stabile sommervejr slipper sit tag i os. Dog ses tendenser til, at højtrykket kan rykke mod nordvest, så vi på ny kan få svage frontpassager fra vest, der åbner op for lidt køligere luftmasser med temperaturer dalende til mellem 15 og 20 grader. Et andet muligt scenarie er, at lavtryksaktivitet over kontinentet breder sig op over landet sydfra og stedvis kan give kraftige regn- og tordenbyger. I dette tilfælde vil vi stadig kunne opleve (lummer-)varmt vejr om end ikke nødvendigvis lige behageligt fugtigheden taget i betragtning, vurderer DMI.

DMI har spået om, hvordan resten af juni bliver. Find den uge, der er vigtig for dig i billedhjulet ovenfor.

DMI er klar med en langtidsprognose, og resten af juni byder på noget mere sol end vi har set i maj.

- Samlet set går vi efter en våd og kølig maj endelig en tiltrængt sommerlig og ret solrig periode i møde, hvor vi med lidt tålmodighed også kan få nogle regulære sommerdage med temperaturer over 25 grader, skriver meteorologerne i prognosen.

De første uger kommer til at ligge mellem en eller to grader under normalen, men sidst på måneden bliver kommer det til at se lunere ud. Der kan man nemlig forvente at ligge omkring en enkelt grad over normalen, selv om der kan komme kraftige byger visse steder, når juni lakker mod enden.

- Længes du efter sol og gennemgående stabilt sommervejr, er der gode nyheder i vente. Til gengæld må vi affinde os med beherskede temperaturer - i hvert fald frem til midt på måneden.

DMI: Sommeren lader vente på sig
DMI: Sommeren lader vente på sig

- Vi tager allerede hul på løjerne i uge 23, hvor vejret gradvist stabiliseres. Vi kan derfor se frem til en solrig Grundlovsdag med temperaturer op til 23 grader. Lørdag er der dog forbigående ugler i mosen. Vi skal nemlig have en koldfront med regn igennem fra vest. Forinden kan vi dog være heldige at få temperaturen op i nærheden af 25 grader på Sjælland og lokalt opleve en enkelt meteorologisk sommerdag, vurderer DMI.

DMI-prognose: Sådan bliver sommervejret
DMI-prognose: Sådan bliver sommervejret

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx