18/08-17 12:13; Opdateret: 18/08-17 13:10

Samuelsen: Vi vil vinde kampen mod ekstremismeSamuelsen: Vi vil vinde kampen mod ekstremisme

Angreb i Barcelona fyldte på Liberal Alliances sommermøde, hvor partilederen opfordrer til at stå sammen.

storybild

Liberal Alliance holdt fredag sommergruppemøde på Papirfabrikken i Silkeborg. Her ses formanden Anders Samuelsen på pressemøde. Scanpix/Henning Bagger/arkiv

Silkeborg. Kampen mod ekstremisme stod højest på dagsordenen, da Liberal Alliances Anders Samuelsen fredag formiddag talte ved partiets sommergruppemøde i Silkeborg.

Her lød det fra partilederen - mindre end et døgn efter, at en varevogn påkørte og dræbte 13 mennesker i den spanske storby Barcelona - at vestlige værdier vil vinde.

- Jeg sidder ikke her i dag og siger, at det bliver nemt. Men vi kommer til at vinde.

- De vestlige frihedsværdier er de stærkeste, siger han på pressemødet i den midtjyske by.

Islamisk Stat mister langsomt sit stærke greb og er i en defensiv position i Irak og Syrien, udtalte udenrigsministeren.

Partilederen mener, at den position gør den ekstremistiske gruppe desperat, og at torsdagens dødelige angreb kan ses som en reaktion herpå.

- Der er tegn på, at det bliver bedre. Vi vinder frem på slagmarken. Vi forhindrer Isil (Islamisk Stat, red.) i at lave sit kalifat, fordi de kommer i defensiven, og fordi vi presser dem.

- De bliver mere og mere desperate. Og nogle af de handlinger og aktioner, vi ser, og som vi så i går, kan være afløb for det, mener han.

Anders Samuelsen kalder angrebet i den spanske storby for ren og skær ondskab og opfordrer danskerne til at stå sammen:

- Mit budskab til danskerne er: Selv om det kan virke håbløst, når vi igen og igen ser disse billeder fra europæiske storbyer, så skal vi stå sammen.

For at bekæmpe og forebygge angreb må der være et stærkt samarbejde på tværs af landegrænser, understreger Anders Samuelsen. Og det skal sikres, at politiet og efterretningstjenesten har alle de midler, de har brug for.

Det liberale partis leder lægger yderligere op til massiv overvågning af miljøer i Danmark, hvor der kan være mistanke om, at der foregår aktiviteter i forbindelse med ekstremisme.

- Vi ønsker ikke, at hr. og fru Jensen skal føle, at de er overvåget af staten. Men vi ønsker massiv overvågning af de miljøer, hvor der er radikalisering og kriminalitet, siger Anders Samuelsen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx