Af - 06/05-14 13:29

Saxo-boss: EU kan blive nyt SovjetSaxo-boss: EU kan blive nyt Sovjet

Bankdirektøren, som også er kendt for sin støtte til Liberal Alliance, kalder EU for ”et socialistisk tvangsforetagende” og langer ud efter euroen.

storybild

Lars Seier Christensen (th.) har støttet LA og Anders Samuelsen (tv.) fra partiets begyndelse. (Billede: Polfoto)

Lars Seier Christensen, pengemanden bag Liberal Alliance og direktør i Saxo Bank, melder sig nu på banen i EU-debatten op til Europa-parlamentsvalget med en opsigtsvækkende melding:

EU er nemlig ved at udvikle sig til et nyt Sovjetunionen, skriver han i en fælles kommentar sammen med historikeren David Gress på b.dk:

- Realiteten er, at EU har potentiale til at blive et nyt Sovjetunionen, skriver Lars Seier Christensen og David Gress.

Saxo Bank går ind i Formel 1
Saxo Bank går ind i Formel 1

Tidligere var de to ellers tilhængere af det europæiske samarbejde. Det var dengang, det stadig hed EF og primært handlede om at fjerne handelshindringer, og ”EF-modstanden hovedsagelig kom fra venstre, fra fjenderne af frihed og velstand”, skriver de i kommentaren.

Det skiftede dog i 1993, da Danmark tiltrådte det politiske samarbejde, og EF blev til EU:

EU siger bye bye til skadelige stoffer i sutteflasker
EU siger bye bye til skadelige stoffer i sutteflasker

- Siden 1993 har EU stedse mere tydeligt vist sig som det, visse af dets fædre altid ønskede, det skulle være: et socialistisk tvangsforetagende, skriver David Gress og Lars Seier Christensen, og henviser til, at ”et afgørende vidnesbyrd om, at der er sket en væsentlig forandring, er, at socialisterne nu er EU-begejstrede”.

Dansk bank hyldes... for sit smukke hovedkvarter
Dansk bank hyldes... for sit smukke hovedkvarter

I dag har EU udviklet sig i retning af en ”centraliserede magt over ligegyldige stater uden reel indflydelse på deres egen fremtid”, mener de:

- EU spørger ikke borgerne om deres mening. EUs ledere står ikke til ansvar for deres handlinger på samme måde som nationale politikere. EU ruller aldrig ting tilbage, men maser videre med deres agenda – uden et reelt demokratisk mandat, og uden interesse for at søge det, lyder det fra de to skribenter, der også langer ud efter euro-samarbejdet:
- Ikke mindst takket være den (euroen, red.) er EU det eneste økonomiske område i verden, hvor såvel befolkning som økonomi skrumper.

EU ser rødt i din hårfarve
EU ser rødt i din hårfarve

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mestrene spiller med musklerne:...
bt.dk
Lagde du mærke til denne detalje til...
bt.dk
8 'gode' grunde: Derfor synes...
bt.dk
Liverpool-stjerne blev scannet sent i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx