Af Ritzau - 15/11-16 16:55; Opdateret: 15/11-16 17:14

Fynsk far skal i fængsel for overgreb på små sønnerFynsk far skal i fængsel for overgreb på små sønner

Retten i Odense har idømt en 36-årig mand ni måneders fængsel for adskillige seksuelle overgreb.

storybild

To drenge på fire og seks blev udsat for overgreb af seksuel karakter af deres egen far, afgør Retten i Odense, som tirsdag har idømt manden fængselsstraf på ni måneder. (Billede: Free/Colourbox)

Retten i Odense har tirsdag idømt en 36-årig mand fra Odense ni måneders fængsel for adskillige seksuelle overgreb mod sine sønner på fire og seks år.

Det skriver fyens.dk.

Ifølge dommer og retsformand Ingrid Therkelsen har der været tale om seksuelle overgreb og ikke blufærdighedskrænkelse, selv om forsvareren argumenterede for det sidste.

- Det her er foregået mange gange, og det er foregået over for begge børn, som er blevet befølt på deres baller og tissemænd. Det kan ikke høre under blufærdighedskrænkelse, sagde Ingrid Therkelsen ifølge fyens.dk.

Retten lagde vægt på en sikker og troværdig forklaring til politiet fra den ældste søn, som blev bakket op af begge drenges udsagn over for moren og kommunens medarbejdere, som meldte faren til politiet.

Anklager i sagen Peter Nygaard-Hansen gav under retssagen udtryk for, at han anså gerningerne for at gå langt ud over blufærdighedskrænkelse.

- Det kan ikke have været andet end et seksuelt motiv. Det vil være for nemt, hvis man som krænker fremover kan sige sådan og slippe med en dom for blufærdighedskrænkelse, sagde han i sin procedure ifølge fyens.dk.

Men den nu dømtes forsvarer, Troels Maglegaard, havde ifølge fyens.dk lagt vægt på i sin procedure, at der måtte være tale om blufærdighedskrænkelse og ikke sexovergreb.

For manden havde selv forklaret, at der ikke lå noget seksuelt bag hans handlinger.

I starten af retssagen forklarede den 36-årige far, at befølingerne var en del af en leg, som han legede med sønnerne, mens de så fjernsyn på sofaen.

- Vi har grinet, mens vi har gjort det. Det har været i leg, hvor jeg har kildet dem over hele kroppen og strejfet dem i skridtet. Det har ikke været bevidst, og det har ikke været seksuelt, sagde han ifølge fyens.dk.

Ifølge børnenes mor, som også vidnede i retten, havde faren sagt til sønnerne, at de ikke måtte sige noget til hende, fordi det var en hemmelighed.

Den 36-årige mand modtog dog dommen, fordi han ifølge Troels Maglegaard ikke ønskede at skulle igennem en ny retssag i landsretten.

Manden blev ud over fængselsstraffen dømt til at betale 25.000 kroner i erstatning til hver af de to sønner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hareide afslører sin startopstilling:...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
McDonald's løfter sløret for stor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx