22/01-15 08:53

K: Udviste skal have ét års fængsel for at vende tilbageK: Udviste skal have ét års fængsel for at vende tilbage

Udviste kriminelle, der tages i Danmark, skal have en hurtig dom og et års fængsel i hjemlandet, mener Behnke.

storybild

Konservative profiler. Fra venstre: Lene Espersen, Søren Pape Poulsen og Tom Behnke. (Billede: Polfoto)

De Konservative vil forhøje straffen for at bryde indrejseforbud i Danmark til ubetinget fængsel i ét år.

I dag straffes udlændinge, der vender ulovligt tilbage til Danmark, med en bøde eller højst 10 dages fængsel, siger partiets retsordfører, Tom Behnke.

Udviste kriminelle vender tilbage til Danmark
Udviste kriminelle vender tilbage til Danmark

- Sanktionen, man får for at rejse ind i landet, selvom man har et indrejseforbud, er så latterligt lav, at der ikke er nogen kriminelle udlændinge, der overhovedet bekymrer sig om den. Løsningen er, at straffen skal sættes op, siger Tom Behnke.

- Ikke mindst fordi vi ved, at rigtig mange af dem, der bryder indrejseforbuddet, vender tilbage for at lave ny kriminalitet, tilføjer han.

Rigspolitiet oplyser til TV2, at op mod halvdelen af de udlændinge, der bliver udvist af Danmark på grund af berigelseskriminalitet, helt bevidst bryder deres indrejseforbud.

Konservative mister profil efter næste valg
Konservative mister profil efter næste valg

I 2011 blev 368 personer anmeldt for at bryde deres indrejseforbud, mens tallet var steget til 435 personer i 2013.

De seneste tal viser ifølge TV2, at stigningen er fortsat i 2014, hvor mindst 476 personer er blevet anmeldt for at have overtrådt deres indrejseforbud.

Tom Behnke erkender, at det er en voldsom forhøjelse af straffen for at overtræde indrejseforbud, som han lægger op til.

- Men når man overtræder et indrejseforbud, så gør man det helt bevidst. Samtidig er vi nødt til at have en straf, der er så hård, at vi sikrer, at de kriminelle ryger hjem til afsoning i eget land, siger Tom Behnke.

KLUMME: Dagbog - en flygtning i Danmark
KLUMME: Dagbog - en flygtning i Danmark

Ifølge retsordføreren forudsætter det, at der skal afsones mere end seks måneders fængsel, hvis man skal sende kriminelle hjem til afsoning i andre EU-lande.

- De skal ikke sidde og fylde op i danske fængsler. De skal have en hurtig dom, et års fængsel og så hjem og afsone i hjemlandet, siger Tom Behnke.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx