Af Nadia Guldbæk Welch - 24/12-17 10:24

Det her må du absolut IKKE gøre, når du danser rundt om juletræet med familien Det her må du absolut IKKE gøre, når du danser rundt om juletræet med familien

Der er en bestemt ting, mange danskere ikke bryder sig om juleaften.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Bjarke Ørsted)

En ny undersøgelse viser, at der er én bestemt ting, der vil være dårlig stil at gøre juleaften, mener mange danskere.

For selv om det kan krible i fingerne for at tage et billede af den lækre julemad eller forevige skønsangen om juletræet på Instagram, skal telefonen helst blive i lommen.Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for Telia, oplyser teleselskabet i en pressemeddelelse.

Her lyder det fra næsten syv ud af ti danskere, at mobilkameraet ikke skal frem. I stedet skal den hyggelige julestund blive mellem familien og ikke dokumenteres på de sociale medier.Og i forhold til dansen rundt om juletræet svarer 62 procent, at der 'på ingen måde' bør filmes, mens familiens generationer synger 'Glade jul' og 'Et barn er født i Betlehem' for fuld hals, mens man går rundt hånd i hånd.

Det er særligt den ældre generation, der mener, mobilen skal blive i tasken, viser undersøgelsen. Blandt de 18 til 34-årige er der en lidt mere afslappet holdning til brugen af telefoner ved julebordet, mens forskellen er mindre markant når det gælder sang om juletræet.

»En tredjedel af de 18 til 34-årige ser ikke noget problem i, at mobilen kommer frem under julemiddagen, hvis man lige vil tage et billede, sende en besked eller tjekke julestemningen hos vennerne på de sociale medier. Til gengæld mener mindre end en fjerdedel, at det er i orden at filme og dele optagelserne, når der danses rundt om juletræet. Det skyldes nok, at man derved afgiver kontrol over en ret følsom og intim situation – og det er jo de færreste af os, der lyder som Bing Crosby, når der synges julesalmer,« siger Gustav Berghog, der er privatkundedirektør hos Telia.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Faxe vil ikke søge Wengers job: Mange...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Fie Laursen flyttet sammen med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx