Af Ritzau - 24/04-16 21:04; Opdateret: 24/04-16 21:27

Tidligere S'er: Jeg savner humanisme i partietTidligere S'er: Jeg savner humanisme i partiet

Pernille Schnoor havde håbet, at S-formand Mette Frederiksen ville tilføre mere humanisme til partiet.

storybild

Folketingsmedlem Pernille Schnoor skal fremover til gruppemøder hos Alternativet. Hidtil har hun været medlem af Socialdemokratiets folketingsgruppe. (pressefoto) (Billede: Free/Socialdemokratiet, Pressefoto)

Alternativets nyeste medlem af Folketinget, Pernille Schnoor, har meldt sig ud af Socialdemokraterne, fordi hun ikke længere er enig med den politik, der bliver ført.

- Jeg er ikke enig i politikken, som partiet på Christiansborg fører. Jeg havde håbet, at Mette Frederiksen ville dreje partiet over i en mere humanistisk retning, men det er bare ikke sket, siger hun.

- Jeg savner simpelthen noget mere humanisme i partiet. Det er ikke noget, jeg bare lige har fundet på. Men da Bjarne Corydon i sin tid sagde, at konkurrencestaten skulle erstatte velfærdsstaten, tænkte jeg, at det ikke var et menneskesyn, jeg var enig i.

Hun fortæller, at hun i stedet har meldt sig ind i Alternativet, der dermed går fra ni til ti mandater i Folketinget.

Pernille Schnoor fortæller, at det er over en bred kam, at hun gennem den seneste tid har følt sig mere og mere fremmed for Socialdemokraternes politik.

Hun mener, at tilliden til danskerne er forduftet, og at alt "åbenbart skal handle om kontrol og tests".

Men også på udlændingeområdet har hun svært ved at genkende partiet.

- Jeg kan ikke genkende humanismen i partiet, når man blandt andet strammer reglerne for permanent opholdstilladelse for unge. Jeg er virkelig blevet overrasket over nogle af de beslutninger, der er blevet truffet, siger Pernille Schnoor.

I stedet er valget faldet på Alternativet, som Pernille Schnoor føler er i tråd med hendes holdninger.

- Alternativet kan tilbyde mig et menneskesyn, som jeg er fuldstændig enig i. Og så kan partiet tilbyde et fællesskab, hvor der tales politiske visioner og udvikles politik.

I marts sagde Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, at partiet ikke har taget stilling til, om man vil pege på Mette Frederiksen som statsministerkandidat.

Direkte adspurgt, om Pernille Schnoor vil pege på sin tidligere formand som statsministerkandidat, svarer hun:

- Jeg tror ikke, at det er op til mig at pege på nogen. Jeg er ikke en del af ledelsen, og jeg tror, jeg venter lidt, inden jeg begynder at sige noget om det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-klubber høster...
bt.dk
Casper satte vild rekord over...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx