Af Anders Malling Beck - 25/01-15 19:51

Lidegaard afviser ikke nye sanktioner mod RuslandLidegaard afviser ikke nye sanktioner mod Rusland

- Vi har ingen facitliste, der kan løse krisen, lyder det fra den danske udenrigsminister efter eskalering af krisen i Ukraine.

storybild

Den danske udenrigsminister Martin Lidegaard skal på torsdag diskutere den seneste tids opblussen af kampene i Ukraine med sine kolleger i EU. (Billede: Polfoto)

Den danske udenrigsminister Martin Lidegaard fra det Radikale Venstre hilser det hasteindkaldte møde mellem EU's udenrigsministre på torsdag velkomment. På mødet skal udenrigsministrene diskutere den seneste tids opblussen af kampene i Ukraine.

Mindst 10 er dræbt ved raketangreb i Ukraine
Mindst 10 er dræbt ved raketangreb i Ukraine

- Vi har haft en forfærdelig weekend med 30 dræbte. Det er en voldsomt eskalering. Vi må så hurtigt som muligt træde sammen for at se, hvad næste skridt skal være, siger Martin Lidegaard til Ritzau.

Kan nye sanktioner mod Rusland komme på tale?

- Det er for tidligt at sige, men jeg vil ikke afvise det. Der er argumenter for og imod sanktioner, men det afgørende er, at EU står sammen om en reaktion, svarer Martin Lidegaard.

USA indfører nye sanktioner mod Nordkorea
USA indfører nye sanktioner mod Nordkorea

Martin Lidegaard, der rejser fra krise til krise, er på vej til Etiopien til møde i Den Afrikanske Union mandag og tirsdag om militant islamisme. Men han vil under turen holde kontakt til sine europæiske kolleger.

- Jeg vil have kontakt til de vigtigste af mine kolleger frem til torsdag. Det er desværre meget svært at se, hvordan man skal overbevise Rusland om, at det, der sker i Ukraine er til dyb skade, ikke bare for Ukraine, men også for Rusland selv.

- Jeg tror ikke, at der er nogen af udenrigsministrene i EU, der har en facitliste, som kan løse det her, siger Martin Lidegaard.

Krigens parter gør nyt forsøg på at nå freden i Ukraine
Krigens parter gør nyt forsøg på at nå freden i Ukraine

Letland, der er EU's formandsland i dette halvår, gav lørdag Rusland skylden for de nye kampe. Moskva er helt åbenlyst "ikke interesseret i en fredelig løsning på konflikten", hed det.

Lørdag blev mindst 30 mennesker dræbt, da raketter blev affyret fra oprørskontrollerede områder i det østlige Ukraine mod havnebyen Marjupol, og de menes at være oprørernes værk.

Putin gider ikke mere: Vil forlade topmøde før tid
Putin gider ikke mere: Vil forlade topmøde før tid

EU's udenrigspolitiske chef, Federica Mogherini, har søndag indkaldt udenrigsministrene til ekstraordinært møde torsdag.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, talte søndag i telefon med Mogherini, og han opfordrede hende og EU til at presse Ukraine til at deltage i en politisk dialog med de prorussiske separatister.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Rusland strammer importforbud overfor Danmark

LÆS OGSÅ: EU strammer igen skruen mod Rusland

LÆS OGSÅ: Thorning vil sende soldater østpå og følge op med nye sanktioner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx