29/04-15 06:31

Blåt valgløfte: Chikane mod betjente skal straffes hårdereBlåt valgløfte: Chikane mod betjente skal straffes hårdere

Blå blok vil hæve straffen for at chikanere betjente, lyder nyt valgløfte.

storybild

- Vi kan ikke være bekendt, hvis vi ikke gør noget mere for at beskytte politibetjente, fængselsfunktionærer eller buschauffører. De skal kunne passe deres arbejde uden at frygte vold eller trusler, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen. (Billede: Polfoto)

Hvis regeringsmagten skifter hænder efter det kommende folketingsvalg, vil der blive skruet op for straffen for chikane, trusler eller vold mod betjente og andre offentligt ansatte.

Sådan lyder løftet fra blå blok, efter at et fælles forslag fra de fire borgerlige partier tirsdag blev nedstemt i Folketingssalen.

- Vi kan ikke være bekendt, hvis vi ikke gør noget mere for at beskytte politibetjente, fængselsfunktionærer eller buschauffører. De skal kunne passe deres arbejde uden at frygte vold eller trusler, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.

Familier til offentligt ansatte udsætttes for trusler og chikane
Familier til offentligt ansatte udsætttes for trusler og chikane

Hvis det står til Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative, skal det fremgå klart af lovgivningen, at straffen skal være lige så hård, hvis offentligt ansatte chikaneres eller udsættes for vold i fritiden, som hvis det foregår i arbejdstiden.

Samtidig skal normalstraffen for chikane, trusler eller vold mod offentligt ansatte fordobles, hvis gerningsmanden tidligere er dømt for personfarlig kriminalitet, lyder det fra blå blok.

Det er især politibetjente, som har høj risiko for at blive udsat for vold eller trusler på arbejdet eller i fritiden.

Rigspolitiet og Politiforbundet fremlagde i februar 2014 en rapport, som viste, at der i 2012 og første halvdel af 2013 var 2381 sager om vold, trusler eller chikane mod betjente. Det svarer til mere end fire tilfælde om dagen.

Rapporten viste også, at 54 af sagerne om vold, chikane eller trusler var foregået i betjentenes fritid.

Fem kvinder fængslet: Ville protestere mod sexchikane
Fem kvinder fængslet: Ville protestere mod sexchikane

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, er enig i, at der skal slås hårdt ned på de personer, der udøver vold eller chikane mod offentligt ansatte. Men de borgerliges forslag løser bare ikke problemet, mener hun.

Trine Bramsen peger på, at Rigspolitiet og Politiforbundet i rapporten fra februar 2014 selv peger på, at der ikke er behov for nye lovgivningsmæssige initiativer.

- Rigspolitiet og Politiforbundet har i fællesskab peget på en række ting, som man bør arbejde videre med, og her er strengere straffe slet ikke en del af det. I stedet er udfordringen at løfte bevisbyrden og sikre bedre forebyggelse.

Gammeldanskere støtter nyt parti trods racisme og trusler
Gammeldanskere støtter nyt parti trods racisme og trusler

- Men de borgerlige tror åbenbart, at de er klogere end Rigspolitiet og Politiforbundet tilsammen, siger Trine Bramsen.

I hovedorganisationen FTF glæder formand Bente Sorgenfrey sig over, at der påny er politisk fokus på arbejdsforholdene for betjente og andre offentligt ansatte.

Kristne politikere angriber DR: Vil have skåret scener ud af Tidsrejsen
Kristne politikere angriber DR: Vil have skåret scener ud af Tidsrejsen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx