Af Ritzau - 06/10-16 11:31

Mette Frederiksen blev til Yvonne under åbningsdebatMette Frederiksen blev til Yvonne under åbningsdebat

S-leder indledte åbningsdebatten med at henvise til Olsen Banden. Herefter fortsatte politikerne i samme spor.

storybild

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, eller Yvonne fra Olsen Banden? Anders Samuelsen (LA) sammenlignede torsdag formanden med den fiktive figur fra de gamle film om Olsen Banden. (Billede: Scanpix/Thomas Lekfeldt)

Dynamit-Anders, S-formand Yvonne og statsminister Egon Olsen.

Under åbningsdebatten i Folketinget torsdag formiddag sendte politikerne den ene henvisning efter den anden til de gamle film om Olsen Banden.

Ligesom i filmene handlede diskussionerne i Folketinget om en stor plan - 2025-planen. Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, var den første til at inddrage den fiktive røverbande.

- Statsministeren har en plan. En genial plan, må man forstå. Simpelthen genial. Alt er timet og tilrettelagt.

- Statsministeren skal bare bruge et telt, nogle pløkker og så et par velvillige herrer, der kan hjælpe med at stramme bardunerne.

- Der er også en rigmand i Schweiz. Et pengeskab i Finansministeriet. Dynamit-Anders er klar, indledte Mette Frederiksen sin tale i Folketinget.

Formanden var den første til at have ordet i åbningsdebatten, hvor hun blandt andet talte om manglende vækst og velfærd. Herefter kunne hendes politiske modstandere stille spørgsmål, og de fortsatte i Olsen Banden-stilen.

- Jeg må se den (talen, red.) som en udstrakt hånd og en selverkendelse i Olsen Banden-terminologien om, hvem der altid spænder ben for ting, sagde politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V).

LA-leder Anders Samuelsen sammenlignede den socialdemokratiske formand med den dominerende Yvonne fra Olsen Banden.

- Jeg kan forstå, at jeg har rollen som dynamit-Anders. Hvis det er tilfældet, må Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, have rollen som Yvonne:

- Konstant på jagt efter andre folks penge, aldrig villig til at arbejde selv, for hun har altid en konfirmation, et bryllup eller en ferie.

- Presset bliver lagt på stakkels Egon Olsen, som hele tiden bliver stresset af det pres. Derfor falder planerne fra hinanden, sagde Anders Samuelsen.

Mette Frederiksen fortsatte herefter i samme spor. Hun forsvarede Socialdemokratiets oplæg til 2025-planen, som de blå partier har kritiseret.

- Yvonne er en skøn figur. I forhold til dynamit-Anders, som er en perifer rolle i det samlede Olsen Banden univers, så er det Yvonne, der står der til sidst, sagde S-formanden.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx