Af - 01/02-14 14:50

'Regeringen bør stille op til DM i pælesidning''Regeringen bør stille op til DM i pælesidning'

Danskerne er vidner til en flok taburetliderlige politikere, mener Pia Kjærsgaard (DF).

storybild

Pia Kjærsgaard tøver ikke med at kalde situationen på Christiansborg for absurd. (Billede: Polfoto/arkiv)

- Jeg synes, det nærmer sig det absurde. Jeg synes virkelig, at det er pinligt, det der foregår i øjeblikket, og vi bør få renset luften.

Sådan siger Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard, til mx.dk oven på de seneste dages kaos i regeringen. Senest forlod SF regeringen og ligner efterhånden et parti i total opløsning. Alligevel skal man ikke forvente et snarligt valg.

- Nej, det tror jeg desværre ikke. Jeg tror, at de kommer til at holde sammen bare for at sidde på magten. Ikke for at præstere noget, men bare for at blive siddende. Jeg tror tidligst, at vi får valg i foråret 2015, siger Pia Kjærsgaard.

Pia K. har fået nok: Træk dig, Thorning
Pia K. har fået nok: Træk dig, Thorning


Du beskylder regeringen for taburetklæberi?

- Ja, der var engang, hvor vi havde Danmarksmesterskaberne i pælesidning, det kan de snart begynde at stille op til, siger hun og fortsætter:

- Selvransagelsen i SF er på høje tid. De var ikke modne til at komme i regering, og der var kun én ting, der talte, og det var de bonede gulve og ministerbilerne, de havde overhovedet ikke forberedt, hvad de ville. Jeg er dybt forarget.

Hvad har de manglet?

- De har manglet en tanke for, hvad de ville med at komme i regering andet end det rent formelle, at man pludselig er blevet minister, jamen hurra for det, at man har fået ministerbil og et ministerkontor på Slotsholmen. De er også lykkelige, og det kan jeg kun billige, men det er pudsigt, når det er SF, når de besøger Dronningen nu og da. Det er ting, der har stået højt på listen for dem og ikke en respekt for, hvad vælgerne vil.

Formandsfavoritten raser over rygter: 'Helt i skoven'
Formandsfavoritten raser over rygter: 'Helt i skoven'

Men det er hele regeringen, du langer ud efter?

- Ja. Thorning-Schmidt har ikke magtet at holde sammen på det. Det er jo både regeringen internt og forholdet til det parlamentariske grundlag, der fra dag ét har været elendigt.

Er det ikke bare dig, der prøver at score billige point her?

- Jeg tror, at der er mange, der tænker ligesom mig. Jeg tror ikke, at folk forstår, at de bare kører videre, og at vi nu skal opleve en Amalienborg-seance for gud ved hvilken gang igen.

Vilhelmsen om partihop: Stadig gode SF'ere tilbage
Vilhelmsen om partihop: Stadig gode SF'ere tilbage

Men du må da fryde dig lidt - det er jo dine politiske modstandere, der lider?

- Jeg vil gerne pointere, at jeg ikke sidder med en frysefuld fornemmelse, det gør jeg oprigtigt ikke. Jeg synes, at det er dybt krænkende, det der foregår. Det rammer os alle på Christiansborg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Børnefødselsdag udviklede sig...
bt.dk
Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx