Af - 19/06-15 00:17; Opdateret: 19/06-15 00:32

Braget på Borgen: MX anmelder valgfesterneBraget på Borgen: MX anmelder valgfesterne

Hvem havde den bedste stemning og musik? Og hvilket parti havde den lækreste mad og drikkevarer? Metroxpress tog på fest-crawl for at finde frem til Christiansborgs bedste valgfest.

Se Snapchat-reportagen fra valgfesterne her. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Kristendemokraterne
Point for seje propel-flag som pynt. Af mad og drikke blev der budt på trekantssandwich, agurke-, gulerods- og saltstænger og kopi-sodavand. Altså cola af den billigste slags. Der var åbnet flere flasker rødvin, men få så ud til at drikke den. Der var en lidt flad stemning, som især blev påvirket af negative exit-polls. Men så kom gospelkoret på banen og reddede virkelig feststemningen. Så maden tæller ned, men koret tæller op.

TV: Se valget på Færøerne via Snapchat
TV: Se valget på Færøerne via Snapchat

Dansk Folkeparti
Gennemført pynt med rødternede duge, margueritblomster, balloner og en kæmpe plakat med partiformand Kristian Thulesen Dahl. Madmæssigt bød DF på hele molevitten med flæskesteg, rødkål, fiskefilet, leverpostej, tarteletter og æg og rejer. Derudover oste- og dessertbord. Tørsten kunne slukkes i rødvin og ved det populære fadølsanlæg. Virkelig god stemning med livemusik og folk, der dansede rundt. Tydeligvis en fest, folk fra andre partier også ville med til.

TV: Samira Nawa snappede for metroxpress
TV: Samira Nawa snappede for metroxpress

Venstre
Her betaler man for fadøllen, vinen og sodavanden. Måske har det været mad tidligere. Men da metroxpress når frem til festen, er der blot lidt chips og nødder tilbage. Der er hverken musik eller særlig feststemning. Dog er stemningen heller ikke decideret dårlig. Pynten er yderst beskeden. På de høje caféborde er der hvid dug og glasvaser med blå flag.

Socialdemokraterne
Der er kun et par saltstænger tilbage, da metroxpress indtager festen. Her skal man have pengepungen frem, hvis man ønsker noget at drikke. Og det er et kæmpe minus, at der er så meget skum i Socialdemokraternes fadøl. Stemningen er meget exit poll-påvirket - og pynten sætter ikke gang i stemningen. Der er bannere og sporadisk pynt med roser. Til gengæld er der stuvende fuldt.

Radikale Venstre
Stemningen hos Radikale Venstre er ikke i top. Men det er maden og øllen til gengæld. Der er tre forskellige slags lækre sandwiches. Øllene serveres i pink-radikale krus. Og der mangler ikke pynt: Overalt er der balloner og flag i massevis. Martin Lidegaard bad MX om at skænke ham en øl. Og fadøl fik han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx