Af - 30/10-14 10:52; Opdateret: 30/10-14 12:35

Venstres ansvarlige: Man bliver hed om ørerne, når man stemmer forkertVenstres ansvarlige: Man bliver hed om ørerne, når man stemmer forkert

Venstre er det parti, der har stemt forkert flest gange. Vi er også flest, siger stemmeansvarlig.

storybild

Venstres folketingsgruppe står for knap hver tredje fejlstemme. Formand Lars Løkke Rasmussen har dog undgået af falde i. (Billede: Polfoto)

Selv om Joachim B. Olsen tager førstepladsen som den politiker, der har stemt forkert flest gange i Folketingssalen, er det dog ikke hans parti, der vinder holdkonkurrencen.

Den titel går derimod til Venstre, der med 44 ud af 136 afstemningsfejl inden for de sidste tre folketingssamlinger står for knap hver tredje forkerte stemme. Det viser en ny opgørelse lavet af hjemmesiden Parlamentet.dk.

KLUMME: Alt er for dårligt, og alle er nogle idioter
KLUMME: Alt er for dårligt, og alle er nogle idioter

- Nu er vi jo også den største gruppe, så der er også den største sandsynlighed. Og når man sidder sent om aftenen, er der en risiko for, at hånden lander forkert, lyder forklaringen fra Venstres Lars Christian Lilleholt.

Som sit partis gruppesekretær står han for at sikre, at det rigtige antal Venstrefolk er i salen til de enkelte afstemninger. Folketingets partier har nemlig en aftale om at sikre, at ikke alle politikere behøver at være til stede ved alle afstemninger, uden at det ændrer på størrelsesforholdet.

Bog: Embedsmænd fejlinformerer bevidst Folketinget
Bog: Embedsmænd fejlinformerer bevidst Folketinget

- Som gruppesekretær kommer jeg efter folk, når de ikke møder op. Men ikke, hvis de stemmer forkert. Det er ikke kønt for vores demokrati, når det sker, men i et hvert system er der nogen, der fejler. Og det skal der også være plads til, siger Lars Christian Lilleholt.

Hos Liberal Alliance lavede Joachim B. Olsen og hans folketingskollega Merete Riisager en bødekasse til, når de kom til at stemme forkert. Lars Christian Lilleholt vil dog ikke gå så vidt, selv om pengene kunne bruges på fællesarrangementer i for folketingsgruppen:

Dagens taleboble: Hvad tænkte Prins Henrik på under Folketingets åbning?
Dagens taleboble: Hvad tænkte Prins Henrik på under Folketingets åbning?

- Jeg ved selv, hvor varm om ørene, man bliver, når det sker. Og det er rigeligt, beroliger han.

Vandt lodtrækning: Ø-profil har ikke tænkt sig at tage pænere tøj på
Vandt lodtrækning: Ø-profil har ikke tænkt sig at tage pænere tøj på

"Hey, Obama: Hold dig væk fra min dame!"

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter sindssygt nedrykningsdrama: BT...
bt.dk
Dyrere benzin på vej
bt.dk
Annette Heick: Er din kone blevet mand?
bt.dk
Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx