27/03-14 19:10

Pressenævnet kritiserer artikel om dreng fundet i garagePressenævnet kritiserer artikel om dreng fundet i garage

Overskriften ”Efterlod spædbarn i garage – vil have erstatning” er ikke korrekt. Sigtelsen for vanrøgt er frafaldet, og barnet var ikke et spædbarn, men fire år.

Ifølge god presseskik skal overskriften på en artikel stemme overens med indholdet i artiklen. Det er ikke tilfældet her, da der ikke var tale om et spædbarn. Derfor får Metroxpress kritik.

Artiklen i Metroxpress giver læserne det indtryk, at SKAT aktivt undersøger familiens økonomiske forhold, men der er ikke oplysninger, der underbygger dette. Da oplysningen kan være skadelig og krænkende, burde Metroxpress have givet Lisbeth Eliasen mulighed for at svare. Det gjorde Metroxpress ikke, og det kritiserer Pressenævnet.

Artiklen i Metroxpress var udsendt som telegram fra Ritzaus Bureau, men Pressenævnet understreger, at kravet om, at oplysningerne skal være korrekte, gælder, uanset om medierne bringer egne eller andres artikler. Derfor burde Metroxpress selv have sikret sig, at indholdet af artiklen var korrekt.

Genmæle

Pressenævnet har besluttet, at Lisbeth Eliasen har ret til at fortælle sin version – at komme til orde i et genmæle:

Over for avisens oplysninger har Lisbeth Eliasen således oplyst, at ”Vi har ikke efterladt noget spædbarn i garagen.”

Hun siger videre, at ”SKAT har ikke oplyst over for vores familie, at man er i gang med at undersøge vores økonomiske anliggender.”

Pressenævnet har pålagt os at bringe ovennævnte meddelelse. Hele kendelsen fra Pressenævnet kan læses på nævnets hjemmeside: www.pressenaevnet.dk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx