12/09-13 17:11

Maersk appellerer skatteafgørelse om millionerMaersk appellerer skatteafgørelse om millioner

Vi har fulgt mangeårig praksis, som vi fik fra Ligningsrådet midt i 1980'erne, siger juridisk chef.

storybild

Vi har fulgt mangeårig praksis, som vi fik fra Ligningsrådet midt i 1980'erne, siger juridisk chef. (Billede: Polfoto)

Maersk Oil har torsdag appelleret en afgørelse fra Skat om skattepligtige indkomster, der løber op i en værdi af 300 millioner kroner. Det oplyser A.P. Møller-Mærsk-selskabet.

LÆS OGSÅ: Kæmpebrand på Mærsk-skib under kontrol

Mikkel Falkenberg, juridisk chef hos Maersk Oil, oplyser til Ritzau Finans, at det er Skats holdning, at Mærsk Olie og Gas burde have udstedt regninger til sine datterselskaber i Qatar og Algeriet for en række almene, globale undersøgelser.

De skulle afdække, om der var mulighed for at bore efter olie i andre dele af verden.

I stedet for at placere udgifterne til undersøgelserne i Qatar og Algeriet er de indregnet i det danske selskabs regnskab. Men det er helt efter reglerne, mener Mærsk Olie og Gas.

- Det skyldes, at vores praksis, som vi har haft i mange år, er indrettet på baggrund af en afgørelse, vi fik fra Ligningsrådet midt i 1980'erne, siger Mikkel Falkenberg.

- Den fastslog, at vi kunne fradrage denne slags omkostninger. Sidenhen har vi indrettet vores praksis ud fra det, og der er ikke sket ændringer i skattelovgivningen, som efter vores opfattelse ændrer muligheden for at foretage det fradrag.

LÆS OGSÅ: Verdens største skib kommer til København

Ifølge Mikkel Falkenberg er det Maersk Oils vurdering, at selskabet har et stærkt grundlag i de danske skatteregler, og det er grundlaget for, at afgørelsen er blevet appelleret.

Han påpeger endvidere, at selskabet har meget væsentlige efterforskningsomkostninger, men at omkostningerne i sagen vedrører meget tidlige forundersøgelser, som udgør en meget lille del af de samlede efterforskningsomkostninger.

- Lige så snart vi har fundet et område af verden, som har vores interesse, så investerer vi der, og så vil efterforskningsomkostninger gå til leje af borerigge og så videre.

- Den væsentligste del af efterforskningsomkostningerne vil blive henført til det land og så trukket fra i den skattepligtige indkomst i det land, forklarer den juridiske chef.

Landsskatteretten påbegynder sin behandling af sagen senere i september.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter skræmmende fund: Nu har...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Juice tilbagekaldes fra Coop-butikker
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx