Af Ritzau - 26/08-16 22:33; Opdateret: 27/08-16 01:27

Løkke efter møde med Merkel: EU skal holde sammenLøkke efter møde med Merkel: EU skal holde sammen

EU-landene skal holde sammen oven på brexit, understregede statsministeren på besøg i Tyskland.

storybild

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte fredag den tyske kansler Angela Merkel sammen med sine kolleger fra Sverige, Finland og Holland. De fem statsledere spiste en middag på slottet Schloss Meseberg udenfor Berlin og fik også tid til at skrive sig i slottets gæstebog. (Billede: Free/Pressefoto, Statsministeriet.)

Det er afgørende, at medlemslandene holder sammen på EU, når Storbritanniens stol snart står tom omkring bordet i Bruxelles.

Sådan lød statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) budskab, da han fredag aften var inviteret til arbejdsmiddag hos Tysklands kansler, Angela Merkel, på Schloss Meseberg lidt uden for Berlin.

Med til mødet var også statsministrene fra Sverige, Finland og Holland.

- Vi skal ikke kaste EU ud i nye, vidtløftige forfatningsprojekter. Befolkningerne forventer handling og resultater, sagde statsministeren i en skriftlig kommentar.

- Det, vi har brug for, er et slankere og mere fokuseret EU, som leverer praktiske løsninger på de fælles problemer, ‎ medlemslandene står overfor.

I løbet af blot fire dage mødes Merkel med 15 af sine kolleger fra EU forud for det kommende EU-topmøde i Bratislava 16. september.

Her skal de tilbageværende 27 medlemslande drøfte, hvordan EU kommer videre oven på brexit.

16. september skal der for første gang sættes mere kød på en erklæring, som de tilbageværende 27 EU-lande vedtog i Bruxelles i slutningen af juni.

Og kansler Merkel har ifølge svenske TT det sidste ord på dagsordenen for topmødet.

Flygtningekrisen kommer formentlig til at stå øverst, skriver tyske dpa, blandt andet på grund af en række blodige angreb hen over sommeren i Frankrig og Tyskland.

Her kom Lars Løkke Rasmussen med en klar opfordring til sine kolleger om middagsbordet på Schloss Meseberg.

-Vi skal sammen dæmpe flygtninge- og migrationspresset fra syd, sammen nedkæmpe de mørke kræfter, der sommeren igennem spredte død og rædsel i Europa, og sammen gøre mere for at skabe vækst og arbejdspladser til europæerne, sagde han.

- Det har stået centralt på vores møde i dag. ‎

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx