Af - 01/04-14 11:30; Opdateret: 01/04-14 17:37

Mor til falsk efterlyst pige: -Jeg har aldrig grædt så megetMor til falsk efterlyst pige: -Jeg har aldrig grædt så meget

Moren til den lille lyshårede pige, hvis billede bliver misbrugt i en falsk efterlysning på Facebook, er ulykkelig og føler sig magtesløs.

storybild

Moren til den lille lyshårede pige, hvis billede bliver misbrugt i en falsk efterlysning på Facebook, er ulykkelig og føler sig magtesløs. (Billede: Facebook)

Svenske Johanna Engberg fik en pludselig brændende fornemmelse i maven, da hun i går åbnede sin mail.

Indbakken var fuld af foruroligende beskeder fra folk, der undrede sig over, hvorfor billedet af hendes 4-årige datter Olivia figurerede på en efterlysning på Facebook. En efterlysning, som stammede fra Holbæk på Sjælland i Danmark, og som allerede på det tidspunkt var blevet delt mere end 6.000 gange.

Efterlysning af 4-årig pige er falsk
Efterlysning af 4-årig pige er falsk

- Jeg gik fuldstændig i panik og vidste slet ikke, hvad jeg skulle gøre, fortæller 31-årige Johanna Engberg over for metroxpress.

- Jeg tror aldrig nogensinde, jeg har grædt så meget, siger hun og fortæller, at hun ikke har den fjerneste idé om, hvorfor hendes lille datter nu er blevet hovedperson i en efterlysningssag fra Danmark, når familien bor flere hundrede kilometer væk i Stockholm.

Billedet stjålet fra blog
Johanna Engberg er offentlig kendt som blogger på den svenske hjemmeside plazakvinna.com, og hun mistænker, at det er herfra, at gerningsmanden bag den falske efterlysning har anskaffet sig billedet af datteren.

- Jeg har en lukket profil på Facebook, så det kan ikke være derfra. Det må næsten være fra min blog, hvor jeg tidligere har lagt billeder af min datter. Men det stopper lige nu. Jeg kommer aldrig til at dele billeder af hende igen, siger Johanna Engberg.

Kendte får stjålet deres identitet på Facebook
Kendte får stjålet deres identitet på Facebook

Manden, som hun referer til som den, der har delt efterlysningen, er en ung dansk mand, der har cirka 7.000 følgere på Facebook. Han lagde den 30. marts efterlysningen op med ordene: Hjælp med at finde hende! DEL DEL DEL.

Efterlysningen er lige nu blevet delt 8.500 gange.

- Det er helt forfærdeligt, og jeg har ingen idé om, hvad jeg skal gøre, siger Johanna Engberg, der med det samme kontaktede politiet.

- De sagde, at de ikke kunne gøre noget ved det. For det første fordi de ikke tog sig af Facebook-anmeldelser, og så fordi den kom fra Danmark, fortæller hun og fortsætter:

- Men femte gang jeg ringede, accepterede de, og nu vil de kigge på den, lyder det fra Johanna.

Tør ikke gå ud
Den 31-årige mor har buret sig inde med datteren hjemme i lejligheden i Stockholm. Hun ønsker ikke at udsætte sin lille pige for yderligere 'turbulens'.

- Da vi var ude i går, var der en, som kom hen til os og spurgte til sagen, og det vil jeg gerne undgå. Derfor bliver vi indenfor, så der ikke er nogen, der kan gøre hende opmærksom på, at hun er midtpunkt i den her ubehagelige sag, siger Johanna og fortæller, at den lille pige under omstændighederne har det godt.

Hun stjal Henriettes identitet – bliver jaget online
Hun stjal Henriettes identitet – bliver jaget online

Det, som hun nok er mest påvirket af, er at se sin mor græde. Jeg tror vitterligt aldrig, at jeg har spildt så mange tårer, lyder det fra den unge mor.

Facebook vil ikke gøre noget
Johanna og faren til barnet har bedt alle deres venner og bekendte om at gå ind på Facebook og anmelde den unge mand for at dele den falske efterlysning.

Ifølge Johanna har Facebook meddelt hende, at de ikke 'kan' slette efterlysningen og billedet af datteren, fordi det ikke er i strid med deres retningslinjer for stødende billeder.

Opdatering:
metroxpress har forsøgt at få en kommentar fra den unge mand, der ser ud til at have lagt efterlysningen på Facebook. Han har ikke ønsket at udtale sig og har efterfølgende slettet indlægget og alle kommentarerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Så vildt bliver det i ‘Divaer i junglen’
bt.dk
Se listen: Får du mere eller mindre i...
bt.dk
Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx