Af - 12/06-16 19:20; Opdateret: 12/06-16 21:00

Simon: Folk tror jeg er dværgen fra Game of ThronesSimon: Folk tror jeg er dværgen fra Game of Thrones

Simon Sørensen må ofte stille op til billede med fremmede, der tror, han spiller rollen som "Tyrion Lannister" i Game of Thrones. Dværgeforeningen nyder også godt af serien.

Bildstrecke im Grossformat »

Simon forveksles med Tyrion Lannister fra Game of Thrones.

HBO's tv-serie Game of Thrones er ekstrem populær. Men hvor de fleste kun får god underholdning ud af fortællingen, så har serien haft en ganske anden indflydelse på hverdagen for dværgen Simon Sørensen.

Flere forveksler ham nemlig med skuespilleren Peter Dinklage, der spiller dværgen Tyrion Lannister i Game of Thrones.

- Der er mange, der tror, jeg er ham, så der er flere, der spørger mig, om det kan passe, at det er mig, der spiller med i serien, siger 29-årige Simon Sørensen til metroxpress.

Natklub forarger IGEN - korsfæstede kvinde og dværg
Natklub forarger IGEN - korsfæstede kvinde og dværg

Og især i weekendens sene timer kan Simon Sørensen mærke, at han får en bid af Game of Thrones' rampelys:

- Der er især mange i nattelivet, der vil have taget billede, fordi de tror, jeg er ham (Peter Dinklage, red.). Så bliver man nødt til at svare, at det er man ikke, siger Simon Sørensen, der dog alligevel ikke oplever, at folk bliver skuffet over, at de nu har fået et billede sammen med en ukendt dværg:

- Folk bliver alligevel glade for billedet, for de synes bare, det er sejt, de har fået taget billede med en dværg.

Flere forældre vil give sønner væksthormon
Flere forældre vil give sønner væksthormon

Men selvom den populære serie har kastet rampelys på Simon Sørensen, så er det desværre ikke noget, der avler større scoringsmuligheder. Derimod finder Simon Sørensen populariteten lidt frustrerende:

- Det kan nogle gange være irriterende, når folk stopper mig og spørger, for jeg står ofte midt i en snak med mine venner, og den bliver så afbrudt, siger Simon Sørensen, der kommer fra Vallensbæk.

Det er ikke kun Simon Sørensen, der mærker Game of Thrones popularitet. Dværgeforeningen, som Simon Sørensen er næstformand i, har tidligere talt om den positive indflydelse, som serien har haft for dværge generelt:

- Før serien var der mange, der kun troede, dværge eksisterede i eventyr og bøger. Jeg har hørt forældre, der forklarede deres børn, at dværge ikke eksisterede, og de forklarede vores højde med, at vi spiste for lidt rugbrød, siger Simon Sørensen.

Seks grunde til at høje mænd har det lidt federe
Seks grunde til at høje mænd har det lidt federe

Foreningen er især glad for, at det er en 'ægte' dværg, der spiller dværg i Game of Thrones, og at dværgen ikke spiller en decideret skurkerolle.

Simon Søren fortæller, at i tidligere film er dværge blevet spillet af almindelige mennesker, der er blevet gjort små via computerteknik. Det er eksempelvis tilfældet i den nyeste Snehvide-film fra USA "Snow White and the Huntsman". Dertil er dværge ofte onde i historiebøgerne.

- Det er selvfølgelig meget rart, at man nu har ladet en dværg spille en af de gode, siger Simon Sørensen.

Høj, lav, slank eller tyk: Højde og vægt har stor indflydelse på din løn
Høj, lav, slank eller tyk: Højde og vægt har stor indflydelse på din løn

Peter Dinklage, der spiller dværgen Tyrion Lannister i Game of Thrones.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx