Af - 25/04-16 15:23

5 punkter: Sådan kan Nationalpartiet få succes5 punkter: Sådan kan Nationalpartiet få succes

Tidligere spindoktor Henrik Qvortrup kommer her med fem tips til det opstillingsparate parti

Bildstrecke im Grossformat »
Henrik Qvortrup er blandt andet tidligere spindoktor. Her kommer man med fem råd til Nationalpartiet, der netop har indsamlet nok undskrifter til at kunne stille op i folketinget. Først og fremmest bør Nationalpartiet lægge umisforståelig afstand til digteren Yahya Hassan. De er blevet til et Hassan-parti, og det skal de få gjort op med. De skal ud og sige, at det var en fejl, siger Qvortrup. Det er vigtigt for nye partier at have karismatiske frontfigurer. Danskerne sætter kryds ud fra, om de kan identificere sig med den politiker, der personificerer projektet. Yahya Hassan var et forsøg, men han var den forkerte. Enten skal de finde sig en ny eller også skal formanden slå sig fast, siger Qvortrup. Jeg husker et pressemøde, hvor Nationalpartiet havde en forurettet tone, hver gang en journalist havde et kritisk spørgsmål. Nye partier har det med at vrisse, når man spørger om noget, de ikke har slået sig op på. De skal være parate til at svare på spørgsmål, selvom de ligger uden for kerneområdet, siger Henrik Qvortrup. Apropos ikke at slå sig op på noget. Det er ikke nok kun at have én vare på hylden. De kan ikke kun tale udlændingepolitik, siger Henrik Qvortrup. Det er vigtigt at fremstå som et tilbud til de mange danskere, der er røvtrætte af det etablerede politiske system. Hvis man som nyt parti viser, at man vil gøre tingene anderledes i forhold til den måde de etablerede politikere har gjort det på, så er man et skridt nærmere, siger Henrik Qvortrup.

Det er lykkedes Nationalpartiet at indsamle nok underskrifter til at stille op til næste folketingsvalg. Men hvad skal der til, for at det nye parti får succes?

Tidligere spindoktor og politisk kommentator Henrik Qvortrup giver her fem tips til Nationalpartiet.

Læg afstand til Yahya Hassan


- Først og fremmest bør Nationalpartiet lægge umisforståelig afstand til digteren Yahya Hassan. De er blevet til et Hassan-parti, og det skal de få gjort op med. De skal ud og sige, at det var en fejl, siger Henrik Qvortrup.

Få en karismatisk frontfigur


- Det er vigtigt for nye partier at have karismatiske frontfigurer. Danskerne sætter kryds ud fra, om de kan identificere sig med den politiker, der personificerer projektet. Yahya Hassan var et forsøg, men han var den forkerte. Enten skal de finde sig en ny eller også skal formanden slå sig fast.

Nationalpartiet kommer på stemmesedlen til næste valg
Nationalpartiet kommer på stemmesedlen til næste valg

Stop med at vrisse af journalister


- Jeg husker et pressemøde, hvor Nationalpartiet havde en forurettet tone, hver gang en journalist havde et kritisk spørgsmål. Nye partier har det med at vrisse, når man spørger om noget, de ikke har slået sig op på. De skal være parate til at svare på spørgsmål, selvom de ligger uden for kerneområdet, siger Henrik Qvortrup.

Det er ikke nok med én vare på hylden


- Apropos ikke at slå sig op på noget. Det er ikke nok kun at have én vare på hylden. De kan ikke kun tale udlændingepolitik.

Q om Nationalpartiets eksklusion af Yahya: Det eneste rigtige at gøre
Q om Nationalpartiets eksklusion af Yahya: Det eneste rigtige at gøre

Vis, at I gør tingene anderledes


- Det er vigtigt at fremstå som et tilbud til de mange danskere, der er røvtrætte af det etablerede politiske system. Hvis man som nyt parti viser, at man vil gøre tingene anderledes i forhold til den måde de etablerede politikere har gjort det på, så er man et skridt nærmere.

LÆS OGSÅ: Nationalpartiet giver Yahya Hassan sparket

LÆS OGSÅ: Nationalpartiet giver Yahya Hassan sparket

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx